Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi, ultima zi pentru solicitarea cupoanelor agricole

Data limita pentru depunerea cererilor pentru acordarea subventiilor, de care beneficiaza toti agricultorii care infiinteaza culturi in toamna acestui an, conform Ordinului ministrului Agriculturii nr. 687/2007, a fost devansat la 31 octombrie, fata de 15 noiembrie cit fusese stabilit in urma cu 2 saptamini. Anuntul a fost facut public, ieri, de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), si a avut la baza adresa Ministerului Agriculturii nr.11935 emisa tot ieri.
"In conformitate cu adresa mentionata mai sus, primirea cererilor nu se mai justifica deoarece perioada optima de infiintare a culturilor de rapita, orz, orzoaica, griu este depasita, iar personalul de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura trebuie redistribuit la actiunea de control in teren", se precizeaza in comunicatul de presa emis de DADR.
Cuantumul sprijinului acordat de stat, in baza Ordinului 687, este de 500 lei/ha pentru griu, 400 lei/ha pentru rapita si 450 lei/ha pentru alte culturi. Sprijinul se acorda prin atribuire directa de bonuri valorice.
Categorie articol: 

Comentarii