Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi se vor afla rezultatele la Admiterea computerizata

In cursul zilei de astazi, la Ministerul Educatiei se va da drumul la aplicatia care repartizeaza toti candidatii din tara la licee, conform optiunilor scrise in fise. Fiecare candidat trebuia sa aiba intre 25 si 35 de optiuni pentru a fi sigur ca prin Admiterea computerizata va prinde un loc la liceu. Cei care vor fi respinsi pentru ca nu au completat asa cum ar trebui fisa de inscriere vor mai putea participa la etapa a doua a repartizarii computerizate din 24 iulie, sau, impreuna cu cei nemultumiti de locul ocupat, pot alege intre doua solutii. Opteaza pentru un liceu vocational, adica Liceul de Arta, Liceul cu Program Sportiv si Liceul Pedagogic sau pentru Liceul Economic "P. S. Aurelian". La Liceul cu Program Sportiv au ramas libere 13 locuri, cite unul la specializarile handbal fete si lupte, sase la volei si cinci la inot.
La Liceul de Arta sint libere opt locuri, patru la clasa de muzica si
patru la clasa de arta plastica.
Mai multe locuri libere au ramas la Liceul "Perpessicius", 22 de
locuri la clasa de bibliotecar documentarist si alte 17 locuri au
ramas libere la clasa de instructor animator pentru activitati
extrascolare.
Si la scoala de arte si meserii de la Liceul "Perpessicius", clasa de
cintareti bisericesti, au ramas libere 26 de locuri.
Locurile libere de la aceste licee pot fi ocupate de elevi care au promovat Testele Nationale, si care trebuie sa promoveze probele de aptitudini in perioada 16 - 17 iulie. Probele de aptitudini se vor sustine in zilele de 18 si 19 iulie, iar pe 20 iulie se vor afisa rezultatele. Pentru scoala de arte si meserii nu este nevoie de Testarea Nationala. Orice elev se poate inscrie la aceasta clasa daca promoveaza probele de aptitudini care se vor sustine tot in zilele de 18 si 19 iulie.
La liceul particular "P. S Aurelian" elevii au la dispozitie locuri in clasele cu profil servicii si calificarea profesionala "Tehnician in activitati economice". Aici elevii primesc manuale gratuite, iar taxa poate fi platita in rate. Mai mult, elevii cu probleme financiare si care invata bine pot primi burse sau sint stimulati cu diferite premii.
Rezultatele repartizarii computerizate se vor afla cel mai rapid pe Internet, la adresa "www.edu.ro", iar miine, 15 iulie, listele vor fi afisate la scoli, atit la scolile de provenienta ale elevilor, cit si la scolile unde elevii au fost admisi. De asemenea, se va afisa si lista cu locurile ramase libere pentru etapa a doua a repartizarii computerizate pentru cei respinsi sau cei care nu au promovat Testele Nationale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii