Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi incepe Raliul prieteniei Braila - Dobrich

Singurul raliu automobilistic transfrontalier din Romania isi va derula0, incepind de astazi, o noua editie, la care vor participa echipaje din Romania si Bulgaria, iar printre organizatori se va numara si Valentin Nemtanu, unul dintre initiatorii competitiei.
"Un grup de automobilisti braileni entuziasti, printre care se afla si subsemnatul, impreuna cu colegii din Bulgaria, au pus bazele unei intilniri gen raliu in urma cu 30 de ani, iar acum acest concurs automobilistic a ajuns la a XXIV-a editie. Raliul prieteniei Braila (RO) - Dobrich ( BG) se recomanda prin traditie, prin traseul transfrontalier unic intre cele doua tari, prin ineditul unui vesnic nou parcurs sau noi probe, in noi localitati, promovind acest gen de competitii in rindul amatorilor si oferind posibilitatea unei participari pasionatilor cu mijloace financiare reduse. Pe de alta parte se actioneaza in sensul prevenirii si constientizarii tinerilor asupra pericolelor la care se expun prin cursele de noapte ilegale", a declarat ieri Valentin Nemtanu.
Dupa deschiderea oficiala urmeaza un prolog, care cuprinde doua probe de indeminare - autoslalom de la ora 19.00 in fata Primariei Braila.
Vineri, de la orele 16.00, se vor desfasura probe simultane pe perechi in ordinea startului, si un minicircuit de viteza in care a doua tura va fi parcursa in acelasi timp cu cea precedenta, iar seara va avea loc o prima festivitate de premiere pentru participantii locali.
Ziua a treia a raliului va fi cea mai lunga. Ea va incepe cu o proba in statiunea Lacu Sarat si apoi vor urma etape de regularitate incheiate cu probe diverse in orasele Insuratei, Slobozia Calarasi si Silistra. Fiecare proba va avea premierea ei locala, cu sprijinul administratiei locale, iar clasamentul general al concursului se va definitiva la Dobrich.
Ultima zi va debuta cu alte doua probe de urmarire simultana pe perechi, apoi se vor derula probe in centrul orasului Dobrich.
Festivitatea de premiere se va desfasura in centrul vechi istoric al orasului numit Stara Dobrich, intru-un cadru natural deosebit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii