Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi incepe Academia de vara Forum IT

Incepind cu ora 16.00, Teatrul "Maria Filotti" gazduieste deschiderea lucrarilor Academiei de vara "Forum IT", aflata in cel de-al treilea an, o actiune ce are ca scop educatia elevilor si formarea profesorilor. Timp de aproape o saptamina se vor organiza prezentari, conferinte, ateliere de jurnalistica de specialitate, concursuri hardware si software, dezbateri interactive si sesiuni de schimb de experienta. Ca noutate, la aceasta editie se introduce in program un modul educational de formare de formatori destinat cadrelor didactice de liceu si gimnaziu, sub denumirea "IT Based Education vs. Cyber Threats". Acest modul, organizat in colaborare cu Intel Corporation, va fi sustinut de traineri din Irlanda si are ca scop selectia a doua sau trei echipe de elevi pentru participarea la Tirgul International Intel de Stiinta si Inginerie din 2009, in S.U.A (Intel International Science and Engineering Fair).
Companiile Microsoft si Intel vor avea reprezentanti la lucrarile Academiei in zilele de 27 si 28 august. Compania Asus si-a propus sa realizeze prezentari, activitati si concursuri pe durata zile de 29 august, dedicate in special celor pasionati de hardware. Romtelecom va asigura conexiunea la internet, la Teatrul "Maria Filotti", pentru transmisia in direct a activitatilor Academiei de Vara "Forum IT" si la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", spatiu in care sint cazati participantii. Cu ajutorul iNES, care a fost alaturi de echipa Forum IT inca de la nasterea acesteia, TechReady.TV va asigura continutul video al prezentarilor academiei, care vor fi transmise prin internet cu solutia software Star Media Center, dezvoltata de Fightersoft Multimedia.

Concurs pentru cursurile oferite de Academia "Cisco Credis"

Participantii pasionati de retele de calculatoare care doresc sa isi aprofundeze cunostintele in domeniu si sa obtina o diploma vor avea ocazia sa concureze pentru cursurile oferite de Academia "Cisco Credis".
Sponsorii evenimentului sint Microsoft, Intel, Asus, Romtelecom, Fightersoft Multimedia, iNES, Academia "Cisco Credis", Maguay, NVidia, Romdur Gravura si ChoiceIT, carora li s-au alaturat partenerii Smart Point, asociatiile Aries, SciFi Team, Arena Cyber League si ROclockers.
La eveniment sint asteptati: Constantin Ciupagea, consilier de Stat - Cabinetul primului ministru al Romaniei, Constantin Teodorescu, secretar de stat, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Varujan Pambuccian, presedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, Camera Deputatilor, Eugen Preotu, consilier al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, Sergiu Nistor, secretar general al comisiei Nationale a Romaniei pentru Unesco, Peter Kovacs, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret, Liviu Dan, director al Autoritatii Nationale pentru Tineret, Aurel Simionescu, primar al municipiului Braila, Doina Ciocan, viceprimar al municipiului Braila, Sanda Foamete de la Microsoft, Senior Manager pe Probleme Educationale, Claudiu Stoica de la Agentia Nationala Antidrog si Alexandru Mironov, secretar general al Societatii Nationale "Spiru Haret".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii