Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi este hramul Manastirii Lacu Sarat

Brailenii sint asteptati astazi la hramul Manastirii Lacu Sarat, de ziua Sfintului Mare Mucenic Pantelimon, ocrotitorul celor ce au nevoie de tamaduire si de ajutor de la Dumnezeu - cel care vindeca bolile trupesti si sufletesti. Hramul sfintului asezamint a inceput inca de aseara, odata cu oficierea Vecerniei. In timpul slujbei religioase, s-a savirsit accederea in cinul monahal a doua surori, care au primit, astfel, "chipul ingeresc". La eveniment au participat maicile de la Manastirea "Sfintul Mare Mucenic Pantelimon", impreuna cu parintele Doru Sima, duhovnicul manastirii.
Sfinta Liturghie Arhiereasca va incepe astazi, la ora 9.00, in prezenta autoritatilor locale si a fetelor bisericesti. Slujba religioasa va fi oficiata de insusi Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si de Prea Sfintitul dr. Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi eparhiali.
Manastirea "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" din Statiunea Lacu Sarat a fost ctitorita in anul 1996, ea fiind sfintita in ziua de 27 iulie 1999, de catre PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos Galati. Cele zece maici care traiesc aici sint conduse cu vrednicie de stareta Pantelimona Corjos.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii