Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astăzi, ultima zi de depunere a cererilor unice de plată pe 2018

• până ieri, în jurul prânzului, îndepliniseră procedura de înscriere aproape 95% dintre fermierii brăileni • programul APIA de primire a cererilor se încheie la miezul nopţii

 

Cu 24 de ore înainte de gongul final al Campaniei 2018 de depunere a cererilor unice de plată, aproape 95% dintre potenţialii beneficiari din judeţul nostru au parcurs procedura de înscriere în sistem pentru o suprafaţă de circa 331.000 ha. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) atrage atenţia că termenul limită de depunere a cererilor expiră în această noapte, la ora 24.00.

La nivel naţional, potrivit unei statistici APIA, până ieri fuseseră depuse un număr de 775.749 cereri, pentru o suprafaţă de circa 6,536 milioane de hectare. În ce priveşte judeţul Brăila, datele prezentate de către APIA Brăila arătau că ieri, în jurul prânzului, figurau 13.503 de cereri, faţă de 14.275 înregistrate în campania de anul trecut, vizând o suprafaţă de 331.000 ha (334.000 ha în campania 2017). Conducerea APIA Brăila a precizat că şi în acest an programul de lucru a fost prelungit pentru a oferi tuturor potenţialilor beneficiari oportunitatea de a se înscrie în program. “Fermierii depun o singură cerere unică de plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite. Reamintim că pentru suprafaţe mai mari de 50 de hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele judeţene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele locale”, menţionează un comunicat al APIA.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Categorie articol: 

Comentarii