Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astăzi se va decide dacă se va ţine sau nu referendum la Brăila

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi, care va fi supus aprobării în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, programată astăzi, la ora 10.00, vizează organizarea referendumului privind desfiinţarea judeţului Brăila. Dacă proiectul de hotărâre va trece de votul consilierilor judeţeni, brăilenii va trebui să răspundă, pe 24 iulie, data aleasă pentru desfăşurarea referendumului, la următoarea întrebare: "Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Brăila?"
Precizăm că, la nivel naţional, până la această oră, au atacat în administrativ-contencios hotărârile consiliilor judeţene de organizare a referendumului, prefecturile din: Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Vrancea, Vaslui, Vâlcea, Galaţi, Buzău şi Constanţa.
De asemenea, precizăm că, în cursul zilei de marţi, Secţia Comercială şi Contencios-Administrativ din cadrul Tribunalului Vrancea a respins ca neîntemeiată acţiunea prefectului de anulare a hotărârii CJ Vrancea privind organizarea referendumului. Însă nu la fel stau treburile şi la Vâlcea, unde Tribunalul a admis acţiunea în contencios a Instituţiei Prefectului privind referendumul.
Cu privire la referendumul de la Brăila, l-am contactat săptămâna trecută pe prefectul Dumitru Popa, pentru a ne comunica dacă va ataca sau nu în instanţă, în caz că va fi aprobată, hotărârea CJ. Rezervat în declaraţii, Popa ne-a precizat doar atât: "Ştiţi că nu este stilul meu să fac declaraţii înainte de a vedea documentele. Nu mă interesează cum au procedat celelalte prefecturi. Abia după ce voi vedea motivarea proiectului de hotărâre privind referendumul, voi decide dacă îl voi ataca sau nu în administrativ-contencios".
Reamintim că, după cum explica recent, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, costurile legate de organizare a referendumului vor atinge suma de 4 miliarde de lei vechi.
Categorie articol: 

Comentarii