Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astăzi se ecologizează Plaja Perla

• acţiunea este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în pateneriat cu Direcţia Silvică Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean • pe 21 septembrie, 100 de voluntari au adunat 200 de saci cu deşeuri din Pădurea Boianu Mare

 

Cea de a doua etapă a campaniei naţionale “Mişcare şi curăţenie în pădure” se derulează astăzi, începând cu ora 15.30, în zona Plajei Perla.

Potrivit şefului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila, Nicu Pascu, în ziua de sâmbătă, 21 septembrie 2019, circa 100 de persoane au participat la prima etapă a proiectului naţional, şi anume ecologizarea Pădurii Boianu Mare, (parcela 67 din zona Fundu Mare -  Balta Mică a Brăilei). Au fost adunaţi, în total, 200 de saci cu deşeuri (în jur de 850 kilograme), cu participarea elevilor Şcolii Gimnaziale Chiscani. 

De data aceasta, va fi ecologizată Plaja Perla, situată vizavi de municipiu, acţiunea fiind derulată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în colaborare cu Direcţia Silvică Brăila – Romsilva, Administraţia Parcului Natural “Balta Mică a Brăilei”, Agenţia pentru Arii Protejate, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila. La acţiune, vor participa elevi de la Liceele “Nicolae Iorga”, “Edmond Nicolau” şi “C.D. Neniţescu” din Brăila, silvicultori, jandarmi şi poliţişti (la acţiunea din 21 septembrie, au fost 20 de jandarmi şi 10 pompieri, în afară de elevi şi silvicultori). După Pădurea Boianu Mare şi Plaja Perla, va fi ecologizată plaja din zona Lacu Sărat. Activităţile constau în ecologizarea pădurilor şi ariilor protejate, respectiv transportul şi neutralizarea deşeurilor. 

 
Categorie articol: 

Comentarii