Mergi la conţinutul principal
Ce-ai făcut în ultimii 4 ani, stimate parlamentar?

Astăzi la raport, Marioara Nistor

•”În toată activitatea depusă la Parlamentul României am urmărit să mă ţin de promisiunile făcute faţă de cei care mi-au acordat încrederea, indiferent dacă m-am aflat pe băncile opoziţie sau în coaliţia de guvernare”, declară Marioara Nistor, deputat PMP • cum a făcut-o, citiţi mai jos

 

Toate acţiunile pe care le-am întreprins în Parlamentul României sunt dovada faptului că mă interesează problemele românilor şi în mod special ale brăilenilor pe care îi reprezint în Legislativ.

În toată activitatea depusă la Parlamentul României am urmărit să mă ţin de promisiunile făcute faţă de cei care mi-au acordat încrederea, indiferent dacă m-am aflat pe băncile opoziţie sau în coaliţia de guvernare. Atitudinea mea a rămas aceeaşi, una îndreptată către grija pentru oameni şi necesităţile lor.

În toate intervenţiile din Parlament am fost preocupată de problemele actuale ale brăilenilor şi nu am ezitat nicicând să trag la răspundere un ministru sau altul pe diferite subiecte arzătoare.

Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine pe parcursul mandatului de parlamentar. În aceşti ani, susţinerea brăilenilor m-a făcut să înţeleg că nu sunt singură în acest drum pe care l-am ales, dar şi că am o uriaşă responsabilitate faţă de toţi brăilenii care mi-au acordat încrederea lor.

Ca deputat de Brăila, am susţinut tot timpul cauza brăilenilor. Astfel, m-am luptat constant pentru ca problemele cetăţenilor pe care îi reprezint să fie aduse în faţa instituţiilor abilitate, iar ulterior să fie soluţionate.

Voi încerca în continuare să îmi respect angajamentele pe care mi le-am asumat în faţa brăilenilor şi nu pot decât să sper că activitatea mea de până acum le va demonstra alegătorilor că au făcut o alegere bună pe 9 decembrie 2012 şi îmi vor acorda din nou votul de încredere pe 11 decembrie.

 

 Întrebări şi interpelări

Prin întrebările şi interpelările adresate miniştrilor, am dus pe masa Guvernului cele mai importante probleme ale brăilenilor.

În acest sens, am avut un număr de 164 de întrebări şi interpelări adresate miniştrilor de resort ai Guvernului. Domeniile pe care le-am vizat au fost în special cele ale educaţiei, sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, agricultură şi cultură. Din aceste întrebări majoritatea au vizat judeţul Brăila şi pe locuitorii Colegiul 9.

Mă bucură faptul că de foarte multe ori, interpelările făcute au avut ecou în teritoriu, dar şi în activitatea de la nivelul ministerelor.

 

 Declaraţii politice

Mi-am exprimat în mod constant de la tribuna Parlamentului opinia cu privire la subiecte importante pentru România, dar şi pentru judeţul Brăila, având nu mai puţin de 98 de declaraţii politice şi 105 luări de cuvânt.

În declaraţiile politice am încercat de fiecare dată să trag un semnal de alarmă asupra unor probleme stringente sau de reparaţie morală. O satisfacţie am avut că unele dintre ele au generat subiecte prntru comisiile de lucru din Camera Deputaţilor.

Domeniile abordate au fost unele de interes, precum cel economic, politic, social, educaţional, dar şi probleme ce ţin de actul de guvernare.

 

Domeniul educaţie:

“Prevenţia în sănătate se face doar prin educaţie!”; “Psihologul şcolar - o necesitate pentru învăţământul românesc”; “Educaţia, investiţie în viitorul României”; “Elevii şi cadrele didactice din Brăila au nevoie de succes, dar şi de bani, în noul an şcolar”; “România are nevoie de investiţii masive în educaţie!”; “Drepturile copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate nu sunt respectate!”; “In memoriam Corneliu Caranica - sau Cine mai ascultă vocile dascălilor?”; “Pledoarie pentru modificarea calculului mediei de admitere a elevilor în licee”; “Şcoala românească, încotro?”.

 

Domeniul sănătăţii:

“Sistemul sanitar, pus pe butuci de Guvernul tehnocrat”; “Soluţii pentru redeschiderea spitalelor”.

 

Domeniul cultură:

“Oamenii valoroşi ai României au nevoie de recunoştinţă naţională”; “Să salvăm comorile culturale ale satelor româneşti de la dispariţie!”.

 

Domeniul privind mediul:

“Stoparea stoparea tăierii abuzive a pădurilor”; “Gropile de gunoi, între afacere şi responsabilitate socială”; declaraţie politică referitoare la adoptarea Codului silvic; “Termocentrala de la Chiscani este la un pas de desfiinţare”; “Investiţiile din Portul Brăila trebuie să ţină seama de Strategia Dunării”; “De ce voi vota împotriva proiectului Roşia Montană?”;

 

Domeniul social:

„Situaţia creşelor pentru copii”; “Îmbătrânirea populaţiei, o problema de siguranţă naţională”; “Ajutoarele sociale - o prioritate pentru România”; declaraţie politică referitoare la situaţia discriminatorie şi dramatică a revoluţionarilor din oraşul Brăila; intervenţie cu ocazia Zilei naţionale a tinerilor; “UNPR sprijină tinerii pentru a intra pe piaţa muncii şi luptă pentru reducerea şomajului în ţara noastră”; “Ziua femeii trebuie să fie sărbătorită în fiecare zi, prin cât mai multe propuneri şi proiecte ce vin în sprijinul ei!”; “Taxarea marilor averi, un semn de civilizaţie europeană”; “Să iubim România în fiecare zi!”; “Întârzierile de la ghişeele caselor de pensii, justificate de redimensionarea sistemului informatic”; “Drepturile copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate nu sunt respectate!”; “Judecătoria însurăţei, salvată de la închidere”; “Românii, condamnaţi de ministrul Nicolăescu să nu se mai îmbolnăvească!”; “Câinii ucigaşi şi amatorismul politic postdecembrist”; “Pledoarie pentru o capitală regională adevărată, nu una măsluită politic!”; “Opriţi dictatura aplicării legii după bunul plac al directorului CJAS Brăila!”; “Declararea celei de a treia zi a Paştelui ca sărbătoare legală, un semn de respect pentru români”; “Ministrul nepriceput Nicolăescu îngroapă sănătatea”;”Laminorul Brăila, între salvare şi fier vechi!”; “Opriţi morţile suspecte din spitalele româneşti!”; “Proiectele sociale necesare persoanelor defavorizate din Brăila, ignorate de guvernanţi”; “Salvaţi Laminorul Brăila de la faliment!”.

 

Referitor la românii din afară graniţelor:

“Votul prin corespondenţă, un angajament al politicienilor faţă de românii din străinătate”; “Pentru a asigura drepturile electorale în diaspora, primul pas îl reprezintă actualizarea listelor electorale”; “Avem nevoie de dinamizarea prezenţei culturale româneşti în străinătate”.

 

Domeniul agricultură:

“Ministrul Agriculturii trebuie să informeze corect proprietarii de animale”; “Problemele din cadrul APIA, pe cale de rezolvare”; “Scandalul viţei care nechează, o nouă bilă neagră pentru România europeană”.

 

 Proiecte legislative

Pe parcursul celor 3 ani de mandat, am iniţiat 74 de propuneri legislative, din care 9 au fost promulgate legi. Mă refer la următoarele proiecte devenite legi:

- Probabil cea mai importantă este Legea 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Este o lege care vine în sprijinul miilor de români care se află în imposibilitatea de a-şi mai plăti datoriile. Prin această lege, românii sunt apăraţi în faţa băncilor.

- Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului concretizat în legea 146/2016.

- Propunere legislativă pentru modificarea Legii 299/ 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, concretizate în Legea 101/2015, prin care s-a instituit Ziua românilor de pretutindeni, care reprezintă o formă de respect din partea statului român faţă de cetăţenii care se află în străinătate.

- Modificarea alin (2) al art 18 din Legea Educaţiei Naţionale nr 1/ 2011, promulgată că Legea 153/2015.

- Propunerea legislativă pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă “Constantin Brâncuşi” care a fost promulgată drept Legea 199/2015

- Proiect de Lege pentru completarea art.51 alin.(3) din Legea nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice concretizat prin Legea 109/2016, prin care un procent de 3% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc va fi direcţionat anual către Ministerul Culturii pentru finanţarea lucrărilor de restaurare, conservare şi consolidare la monumentele istorice.

- Proiect de Lege pentru completarea articolului nr.13 din Ordonanţă Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia concretizat prin Legea 110/2016, prin care un procent de 2% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc va fi direcţionat anual către Fondul cinematografic pentru încurajarea şi susţinerea industriei cinematografice

- Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 53/2003 privind Codul Muncii concretizată prin Legea 176/2016.

- Modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.459 din 25 iulie 2013 concretizată prin Legea 357/2015.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro