Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astăzi începe Memorialul «Maria Albuleţ»

Eveniment devenit deja tradiţional, turneul internaţional de şah, Memorialului "Maria Albuleţ" a ajuns la a VII-a ediţie. Organizată de Primăria Brăila, Federaţia Română de Şah şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, competiţia se desfăşoară în perioada 4-12 septembrie la Casa Memorială "Petre Ştefănescu Goangă" din Brăila şi reuneşte la start zece şahiste.
La ediţia 2014, din străinătate participă marea maestră Marina Makropoulou din Grecia, fiica vicecampioanei olimpice din 1957 comemorată prin acest concurs, maestrele internaţionale Tereza şi Karolina Olsarova din Cehia şi maestra FIDE Nato Imnadze din Georgia. Alături de acestea, la start se vor alinia marile maestre Irina Bulmaga, Elena Luminiţa Cosma, Mihaela Sandu şi Irina Ionescu, maestra internaţională Camelia Ciobanu şi tânăra maestră Ioana Gelip. Arbitrajul la ediţia a VII-a a Memorialului "Maria Albuleţ", un adevărat regal şahist, este asigurat de arbitrul internaţional Radu Cătălin Chirilă.
"Considerăm participarea deosebit de puternică, având în vedere faptul că Marina Makropoulou, surorile Oltsarova, Luminiţa Cosma şi Irina Bulmaga au fost componente de bază ale echipelor olimpice ale ţărilor lor la Olimpida internaţională de şah desfăşurată în acest an la Tromso (Norvegia). Arbitrează cel mai bun arbitru din România, în opinia mea, aşa că nu cred că vor fi probleme din acest punct de vedere", a declarat maestrul FIDE, Nicolae Doroftei, directorul turneului.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii