Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astăzi începe concursul “Seară de Mai”

• cea de a X-a ediţie a Festivalului Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai” se va desfăşura în aer liber, în curtea imobilului din strada Oituz nr.5 - fosta casă a armatorului grec Ianis Matukis, din Piaţa Poligon, începând cu ora 18:00

 

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia” Brăila, organizează astăzi, 17 mai 2019,  cea de a X-a ediţie a Festivalului Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai”. Ediţia din acest an, ca şi precedenta, se va desfăşura în aer liber, în curtea imobilului din strada Oituz nr.5 - fosta casă a armatorului grec Ianis Matukis, din Piaţa Poligon, începând cu ora 18:00. Manifestarea reuneşte tineri din Brăila, care doresc să-şi afirme potenţialul artistic în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk.

Concursul, structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani şi 15-25 ani, propune participanţilor interpretarea a două piese, la alegere, fie din repertoriul naţional şi internaţional, fie din repertoriul personal. Anul acesta şi-au manifestat interesul pentru concurs 30 de participanţi, la cele două categorii de vârstă, însă, potrivit regulamentului festivalului, numărul competitorilor nu poate fi mai mare de 10 pentru fiecare categorie.

Preselecţia participanţilor înscrişi în competiţie a avut loc pe 15 mai 2019, iar vineri, de la ora 18.00, se va desfăşura concursul pe cele două categorii de vârstă. Premierea câştigătorilor va avea loc, sâmbătă, 18 mai 2019, cu începere de la ora 18.30, în cadrul unei Gale a Laureaţilor, care va include, la final, un recital al Grupului Quantum, câştigătorul ediţiei a IX-a a Festivalului “Seară de Mai”, din anul 2018, grup format la Şcoala de Arte şi Meserii “Vespasian Lungu”.

Potrivit informaţiilor furnizate de Emanoil Ciucaşu, managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, câştigătorii fiecărei categorii vor primi diplome şi premii, iar  Marele premiu este o chitară electro-acustică Ibanez.
Categorie articol: 

Comentarii