Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asociațiile de Proprietari riscă amenzi usturătoare

* asta pentru că multe dintre ele nu au în regulă actele de angajare pentru femeile de serviciu * o soluție ar fi angajarea unei firme specializate de curățenie

 

 

O bună parte dintre Asociațiile de Proprietari de la noi din oraș riscă amenzi uriașe pentru că se află în afara legii în ce privește actele de angajare ale femeilor de serviciu care fac curățenia în scările de bloc. Mai precis, unele AP-uri încă folosesc vechile convenții civile pentru plata femeilor de serviciu, în contextul în care convențiile civile au fost demult desființate și scoase în afara legii. În acest mod se evită practic plata contribuțiilor salariale complete ale femeilor de serviciu, atrag atenția specialiștii în domeniul relațiilor de muncă. O altă problemă se leagă și de faptul că femeile de serviciu de la AP-uri nu au beneficiat de instructajul, absolut necesar, privind protecția muncii, așa cum cere legislația în vigoare.

O soluție la îndemână ar fi contractarea de către Asociațiile de Proprietari a serviciilor specializate ale firmelor de curățenie, așa cum este cazul SC BREDISRON SRL Brăila care își are sediul pe Calea Călărașilor în clădirea Concivia, etajul 3 biroul 34, telefon 0723/112233. Firma a fost înființată în 2009 și are în derulare contracte de curățenie pentru mai multe blocuri din Brăila dar și din Galați.
Categorie articol: 

Comentarii