Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Lacu Sărat» revine în atenția publică

* șeful Consiliului Județean, Francisk Chiriac, le-a transmis consilierilor locali din Chiscani să se decidă odată în ceea ce privește asocierea pentru dezvoltarea Stațiunii * primarul comunei susține că va încerca să poarte discuții cu fiecare consilier în parte, pentru a vedea dacă mai are rost să repună pe ordinea de zi proiectul ADI Lacu Sărat ori ba

 

 

Starea jalnică a Stațiunii Lacu Sărat reaprinde subiectul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Lacu Sărat”, o asociere între Consiliul Județean, Consiliul Local Municipal și Consiliul Local Chicani prin care locul faimos de odinioară să poată fi modernizat. Astfel, președintele CJ, Francisk Chiriac, a declarat, recent, într-o conferință de presă că încă îi așteaptă pe consilierii chiscăneni să ia o decizie în ceea ce privește soarta ADI Lacu Sărat. Acesta a amintit că la nivelul instituției pe care o reprezintă a fost adoptată o hotărâre de asociere care încă este valabilă.

“Eu le atrag încă o dată atenția domnului primar Cojea și consilierilor de acolo, să se gândească foarte bine și să își facă un plan de dezvoltare a stațiunii, dacă doresc doar pe forțe proprii. Dar le reamintesc că la CJ s-a dat o hotărâre pentru asociere. Îi aștept să ia o hotărâre. Măcar să spună dacă mai rămâne în vigoare decizia sau nu, pentru că toată lumea aruncă în spatele Consiliului Județean. Sau poate nu se înțelege că una este dreptul de administrare și proprietate a UAT-urilor, și altele sunt atribuțiile mele ca președinte al CJ. Eu le-am propus anumite soluții, dar se pare că nu sunt acceptate de primari și este rolul lor de a-și administra ce au în patrimoniu bunurile UAT-urilor pe care le păstoresc”, a spus Chiriac.

Contactat telefonic, primarul din Chiscani, Costică Cojea, ne-a declarat că el va încerca să repună pe ordinea de zi proiectul ADI Lacu Sărat. Acesta a mai spus că are o colaborare bună cu șeful județului, însă proiectul pică de fiecare dată la vot în Consiliul Local. Cojea a mai afirmat că va purta discuții cu consilierii locali pentru a vedea spre ce răspuns înclină balanța în ceea ce privește dezvoltarea stațiunii, prin intermediul ADI Lacu Sărat. “Eu am să le propun (consilierilor locali din Chiscani - n.r.). Eu am avut o colaborare foarte bună cu președintele CJ, ne ajutăm în ceea ce înseamnă promovarea stațiunii pe linie balneoclimatică la Ministerul Turismului. Eu am avut discuții cu dânsul, i-am promis că o să vorbesc din nou cu consilierii, cu fiecare în parte, și să vedem ce decizii iau, dacă mai inițiez încă o dată sau nu asocierea”, ne-a declarat primarul social-democrat.

În trecut, proiectul legat de Asociația “Lacu Sărat” a fost aprobat în Consiliul Local Municipal și în CJ, mai puțin în Consiliul Local Chiscani. Cei care s-au opus la Chiscani pentru asociere au fost consilierii liberali, dar și o parte dintre social-democrați.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii