Mergi la conţinutul principal

Asociaţia Pescarilor Sportivi a ecologizat zona canalului de aducţiune de la Termocentrală

• la acţiune au participat 35 de elevi de la şcoala Mihai Eminescu • elevii au fost recompensaţi cu pizza şi borş de peşte şi au primit primele noţiuni de pescuit • consilierul municipal independent, Lucian Căprariu, membru al APSB, consideră că este foarte important ca cei mici să fie educaţi în privinţa importanţei pescuitului sportiv

 

Duminică dimineaţă, Asociaţia Pescarilor Sportivi a organizat cea de a doua acţiune de ecologizare din acest sezon, zona aleasă pentru a fi curăţată fiind cea de pe canalul de aducţiune de la termocentrală, mai precis zona în care, de obicei se desfăşoară concursurile de pescuit sportiv. La această acţiune au participat 35 de elevi de la şcoala Mihai Eminescu, dar şi copii ai mebrilor acestei asociaţii sportive. De data aceasta participanţii la eveniment au avut parte şi de recompense. După o oră în care au încărcat 35 de saci cu sticle, pungi şi alte obiecte pe care de obicei pescarii le aruncă atunci când pleacă acasă, a venit recompensa. Toţi elevii au primit din partea organizatorilor pizza şi borş de peşte. După ce au servit masa fiecare participant a primit câte o vargă de pescuit şi, bineînţeles primele noţiuni. Cu lecţia învăţată elevii şi ceilalţi copii au pescuit timp de două ore, iar la final capturile au fost eliberate.

“Pe cea de a doua acţiune de ecologizare am încercat să o facem altfel decât pe prima, am căutat să-i motivăm pe participanţi. Le-am oferit un borş de peşte, dar şi primele noţiuni de pescuit. Fiecare copil a primit câte o vargă dotată cu o linie de pescuit şi majoritatea au reuşit să prindă obleţ sau babuşcă. Atmosfera a fost frumoasă şi toţi au plecat bucuroşi de ceea ce au învăţat”, ne-a declarat Vasile Niţu, preşedintele Asociaţiei Pescarilor Sportivi Brăila.

 

Căprariu: «Trebuie să promovăm cât mai mult în rândul tinerilor pescuitul sportiv»

Consilierul municipal independent, Lucian Căprariu, membru în cadrul Asociaţiei Pescarilor Sportiv Brăila, a ţinut să precizeze că a participat la evenimentul organizat în weekend pe canalul de apă de la Chiscani. Acesta a afirmat că din punctul său de vedere lupta împotriva braconajului, promovarea pescuitului sportiv în rândul tinerilor şi igienizarea locurilor de pescuit sunt trei elemente esenţiale pentru viitorul acestei ramuri sportive, la Brăila.

“Noi am avut acum două săptămâni o primă acţiune pe faleză. Acum am invitat aceeaşi copii, ca o mică recompensă, la o acţiune pe canal, să înveţe să pescuiască. De asemenea, copiii au primit la final şi undiţe din partea unuia dintre sponsori. Prima dată am făcut o igienizare a întregului mal al canalului. Am făcut o masă, o ciorbă de peşte pentru toată lumea. Şi copiii au fost iniţiaţi în pescuit. Au învăţat să facă nadă, au învăţat să facă o linie. Şi în continuare îi mai aşteptăm, pentru că o să mai avem astfel de acţiuni. Acum au fost peste 30 de copii. De asemenea, pot spune că am avut şi o surpriză plăcută. Erau pescari acolo, iar unii dintre ei aveau gunoaiele strânse la un loc şi le-am luat de la ei. Asta este ideea pe care o promovăm: să nu laşi gunoaie după tine! Şi dacă poţi, strânge pe cât posibil! Pe de altă parte, am găsit şi urme de la alte tipologii de pescari, chiar resturi, plastic, lucruri care nu sunt biodegradabile”, a declarat Căprariu.

Potrivit consilierului, este foarte important ca Brăila să promoveze cât mai mult pescuitul sportiv, deoarece este o ramură de activitate care aduce foarte mulţi turişti.

“Nu mai spun că localităţile de pe malul Dunării ar avea foarte mult de câştigat din aşa ceva”, a conchis sursa citat, cu precizarea că vor mai urma şi alte astfel de acţiuni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro