Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asociaţia InfoCons avertizează: Sunt până la 42 de E-uri într-un banal sandwich!

• totodată, atenţie la măşti: de la începutul pandemiei, au fost identificate 114 tipuri de măşti neconforme, unele dintre acestea fiind un real pericol pentru copii

 

La început de an şcolar, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons atrage atenţia asupra “importanţei pacheţelului” pe care îl pregătim noi, părinţii, pentru micuţii care merg, totuşi, la cursuri.

Nu uitaţi, un simplu sandwich poate conţine până la 42 E-uri! Atenţie la modul de depozitare şi termenul de valabilitate. Multe produse, care sunt parte componentă a unui sandwich, au ca  mod de depozitare o temperatură de până la ^5 C. Totodată, purtarea măştii este obligatorie, atât în unitatea şcolară, cât şi în curtea acesteia, dar atenţie la tipul de mască achiziţionat, mai ales în ceea ce-i priveşte pe copii şi adolescenţi”, precizează reprezentanţii InfoCons într-un comunicat dat publicităţii zilele acestea.

Până în prezent, au fost identificate în mai toate ţările Uniunii Europene, inclusiv în România, nu mai puţin de 114 măşti neconforme, care nu au avizul organismelor europene sau care reprezintă un real pericol pentru cei care şi le pun pe faţă sau care se încumetă să respire prin ele, inclusiv copii. Altele sunt complet inutile, pentru că nu reţin particulele care se găsesc în mediul înconjurător.

InfoCons pune la dispoziţia copiilor şi părinţilor numărul cu tarif normal în reţeaua Telekom (InfoCons Juniuor) 021.9615, unde pot solicita consiliere şi informare şi unde pot sesiza fapte reprobabile din sfera protecţiei consumatorilor. Totodată, elevii din învăţământul preuniversitar pot contacta în scris asociaţia la CP 38, OP 53, Sector 4, Bucureşti.
Categorie articol: 

Comentarii