Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asociaţia “Down Botez Vlad Sergiu”, partener într-un proiect finanţat de MTS

• proiectul, în valoare de peste 14.000 de lei, are drept prioritate 1 facilitarea incluziunii tinerilor marginalizaţi sau excluşi social • beneficiari sunt 25 de tineri cu dizabilităţi, cu vârste între 14 şi 35 de ani, din cadrul organizaţiei “TREBUIE!”, Asociaţiei “SOS Autism” şi Asociaţiei “Vlad Sergiu Botez”, precum şi 10 voluntari liceeni 

 

Asociaţia “Down Botez Vlad Sergiu” Brăila, înfiinţată în anul 2014 de Ştefania Botez şi care militează pentru drepturile copiilor cu Sindrom Down şi a părinţilor acestora, este partener într-un proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MRS), care se derulează online, pe parcursul lunii noiembrie. 

“Anunţăm cu mare bucurie începerea derulării unui proiect în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, cu prietenii noştri de la Organizaţia “TREBUIE!” şi de la Asociaţia “SOS Autism” Brăila. Ce vom face? Pe parcursul lunii noiembrie, vom confecţiona ornamente de Crăciun, vom lega prietenii virtuale cu voluntarii şi vom promova abilităţile tinerilor noştri speciali. Vă invităm să ne urmăriţi, să ne încurajaţi şi să apreciaţi abilitatea din dizabilitate! Susţinem oamenii speciali!”, anunţa cu însufleţire, pe pagina de Facebook a asociaţiei, Ştefania Botez, mama lui Vlad Sergiu. 

Proiectul “Caruselul AS - Caruselul Abilităţilor Speciale”, în valoare de 14.189 lei, se derulează în perioada 2 noiembrie - 4 decembrie 2020, fiind finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret ((DJST) Brăila din bugetul Programului P2 de susţinere a acţiunilor de tineret, conform Ordinului Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 985/24.08.2020. Organizaţia “TREBUIE!” are o contribuţie proprie la proiect de 2.446 lei.

Proiectul s-a născut din nevoia de participare socială a unui grup vulnerabil, marginalizat - tinerii cu dizabilităţi, cu acces limitat la viaţa socială a comunităţii. Obiectivele propuse sunt următoarele: pe parcursul a patru săptămâni, îmbunătăţirea numărului de iniţiative în vederea incluziunii sociale pentru 25 de tineri cu dizabilităţi, cu grad mare de izolare; ridicarea ratei de participare voluntară la procesul de incluziune socială pentru 35 de tineri cu şi fără dizabilităţi şi creşterea gradului de promovare a abilităţilor sociale în timpul Săptămânii AS (Săptămâna Abilităţilor Speciale - 25.11 - 04.12.2020) pentru 25 de tineri cu dizabilităţi din Brăila, prin derularea mai multor activităţi.

Beneficiari ai proiectului sunt 15 tineri cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din cadrul Organizaţiei “TREBUIE!”, 10 tineri cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei “SOS Autism” şi Asociaţiei “Down Botez Vlad Sergiu” Brăila, precum şi 10 tineri liceeni voluntari cu contract de voluntariat înscrişi în proiect. Beneficiari indirecţi sunt elevii şi cadrele didactice din şcolile din care fac parte cei 10 voluntari, precum şi părinţii tinerilor cu dizabilităţi cuprinşi în proiectul finanţat de MTS.
Categorie articol: 

Comentarii