Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asistentul violator pozează în victimă

• acesta se plânge că şi-a distrus contul de pensii pentru plata daunelor stabilite de judecători în motivarea instanţei care a admis cererea de liberare condiţionată a condamnatului Milcu Viorel se arată de ce s-a luat decizia punerii în libertate • Milcu s-ar fi reabilitat cât a stat la închisoare, având un comportament adecvat şi fiind chiar recompensat • în faţa judecătorilor, înainte de a se admite cererea de liberare condiţionată, la şedinţa din 14 octombrie, Milcu a spus că a fost nevoit să îşi “distrugă” un cont de pensii private • asta pentru a achita daunele morale în sumă de 15.000 de euro

 

A violat o minoră internată în spital şi a abuzat alte paciente, însă, cu toate acestea, asistentul Viorel Milcu începe să se dea “rănit”, ba chiar cere să fie lăsat în libertate. În faţa judecătorilor, asistentul s-a plâns că a fost nevoit să îşi distrugă un cont privat de pensii, pentru a plăti daune către minora de 17 ani. Cel puţin asta se arată în motivarea Judecătoriei Brăila pusă la dispoziţia jurnaliştilor şi citată de presa centrală.

Adică, dacă este să tragem nişte concluzii, tânăra l-a lăsat falit pe asistentul violator.

În primă instanţă, chiar i s-a admis cererea de liberare condiţionată, numai că procurorii au formulat contestaţie în cauză. Mai departe, instanţa superioară va decide dacă îl lasă pe asistentul violator să plece acasă, după numai 2 ani de detenţie, deşi a fost condamnat la 8 ani închisoare pentru viol. La acest moment, dosarul privind liberarea condiţionată nu apare pe portalul instanţei superioare.

Astfel, în motivarea instanţei care a admis liberarea condiţionată a condamnatului Viorel Milcu, în vârstă de 61 de ani, se precizează că acesta a avut un comportament bun în spatele gratiilor, ba chiar a primit recompense pentru bună purtare, dovadă că s-a reabilitat.

Cazul asistentului a şocat întreaga comunitate brăileană, mai ales că cea care i-a fost victimă era o minoră. Şi totuşi, în faţa instanţei Viorel Milcu a susţinut, înainte de pronunţarea sentinţei privind liberarea condiţionată, la şedinţa din data de 14 octombrie, că a fost nevoit să îşi “distrugă” un cont de pensii private pentru a achita daunele morale în sumă de 15.000 de euro pe care fusese obligat să i le plătească adolescentei de 17 ani pe care a violat-o.

În motivarea Judecătoriei Brăila se mai arată că pe parcursul executării pedepsei, Viorel Milcu a obţinut 8 recompense pentru bună purtare, nu i s-a aplicat nicio sancţiune pe perioada detenţiei, nu are antecedente penale şi şi-a achitat obligaţiile civile stabilite de instanţă. Asistentul medical mai formulase anterior cereri de liberare condiţionată, dar comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Brăila s-a opus. Şi la ultima solicitare, din octombrie, comisia Penitenciarului a respins liberarea condiţionată, însă la instanţă cererea lui Milcu a fost admisă.

Instanţa a constatat că, pentru a putea fi liberat condiţionat, Viorel Milcu trebuia să execute 1.461 de zile de închisoare, iar până pe 30.09.2019, când a fost întocmit procesul verbal de către comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate, executase 208 zile suplimentar faţă de cât reprezenta fracţia obligatorie. Asistentul medical a stat în arest preventiv 904 zile, i s-au scăzut 180 de zile în baza recursului compensatoriu şi a executat 585 de zile de închisoare în penitenciar.

Reamintim că violul asupra unei minore de 17 ani, care a avut neşansa de a se afla în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru o operaţie de apendicită, a fost comis în noaptea de 3 spre 4 iulie 2015. Fata trebuia să fie operată a doua zi, astfel că asistentul Milcu a preluat-o şi i-a liniştit pe părinţi, pe care i-a trimis acasă. Asistentul a decis să îi administreze un calmant fetei, Dormicum, tocmai pentru a o face să intre într-o stare de somnolenţă şi să poată profita de ea. După cum au stabilit procurorii, pe perioada administrării medicamentului, inculpatul a intrat într-un dialog cu minora, întrebând-o, printre altele, dacă şi-a început viaţa sexuală. Victima a simţit cum este mângăiată de asistent care a tras-o apoi pe partea dreaptă a patului. Persoana vătămată s-a opus, dar a fost cuprinsă cu braţele de inculpat şi întoarsă într-o parte, la marginea patului. Inculpatul i-a tras pantalonul de pijama şi chilotul, până în zona inferioară a coapselor, după care a întreţinut un raport sexual normal cu aceasta. Victima nu a fost în stare să reacţioneze, asistentul profitând practic de ea. Şi-a dat seama prin ce a trecut, astfel că, imediat după ce asistentul a ieşit din salon, ea a izbucnit în lacrimi şi şi-a sunat părinţii, cărora le-a spus că a fost violată. Poliţiştii şi procurorii au început imediat ancheta, după ce familia a făcut plângere.  Procurorii au stabilit că Milcu ridica de ani de zile Dormicum de la farmacie, folosind parafa unui medic, medicamentul fiind folosit pentru a le adormi pe paciente. În cazul minorei de 17 ani, probele ADN l-au scos vinovat pe asistentul Viorel Milcu, el fiind arestat preventiv la începutul lunii septembrie 2015, ulterior măsura fiind înlocuită cu arest la domiciliu. Asistentul a ajuns în penitenciar după ce s-a dat condamnarea finală, de 8 ani închisoare, de către Curtea de Apel Galaţi, în februarie 2018.

În perioada următoare, instanţa superioară trebuie să decidă dacă rămâne în picioare decizia Judecătoriei Brăila şi dacă Milcu poate pleca din închisoare.
Categorie articol: 

Comentarii