Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asistentul acuzat de viol nu scapă de arest. El va petrece Paştele după gratii

UPDATE 18.50: Asistentul acuzat de viol nu scapă de arest. El va petrece Paştele după gratii

Asistentul acuzat că a violat o minoră de 17 ani, chiar în spital, a sperat că va merge acasă de Paşti, însă instanţa superioară nu i-a permis acest lucru. Este pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru. ~n ziua de 28 aprilie, Tribunalul Brăila a judecat contestaţia formulată de procurori împotriva măsurii luate acum o zi, de Judecătoria Brăila, aceea ce a înlocui arestul preventiv pentru Viorel Milcu cu arest la domiciliu. Inculpatul stă şi de Paşti în spatele gratiilor.
„Admite contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii din data de 27.04.2016, pronunţată de Judecătoria Brăila în dosarul nr. 12685/196/2015. Desfiinţează încheierea din şedinţa publică din 27.04.2016, pronunţată de Judecătoria Brăila şi în rejudecare: În baza art. 362 alin. 2 din Codul procedură penală raportat la art. 208 alin 4 cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Milcu Viorel şi menţine măsura arestării preventive luată faţă de acesta în baza mandatului de arestare preventivă din data de 04.09.2015 emis de Judecătoria Brăila. Definitivă", este soluţia postată pe site-ul instanţei.

 

Asistentul acuzat de viol, arest la domiciliu. Nu poate încă să plece acasă

Aseară, Viorel Milcu, asistentul de la Chirurgie acuzat că a violat o minoră de 17 ani, chiar în spital, a primit o veste bună din partea Judecătoriei Brăila. S-a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă decizia nu este definitivă iar procurorii au formulat deja contestaţie în cauză. Rămâne de văzut când va ajunge cazul la instanţa superioară, care va fi decizia şi dacă Milcu va putea pleca acasă de Paşti. "Înlocuieşte măsura arestării preventive prevăzutî de art 223 Cod procedură penală, luată faţă de inculpatul M V, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.04.2016 şi până la data de 26.05.2016, inclusiv. Stabileşte în sarcina inculpatului următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de cate ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu martorii ori cu experţii din dosar. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul unde locuieşte, pentru prezentarea în faţa instanţei, la chemarea acesteia. Dispune punerea în libertate a inculpatului M V la rămânerea definitivă a prezentei încheieri", este soluţia postată pe site-ul Judecătoriei Brăila.
Nu este pentru prima dată când celui în cauză i se înlocuieşte măsura arestului preventiv, la începutul lunii martie fiind luată aceeaşi decizie, tot de prima instanţă. În urma contestaţiei formulate de procurori, Tribunalul Brăila a decis ca asistentul să rămână tot în spatele gratiilor. Rămâne de văzut care va fi acum decizia finală.
Dosarul în care asistentul este judecat pentru viol a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, în octombrie 2015, după ce procurorii au dispus trimiterea în judecată. Anchetatorii au scos la iveală că Viorel Milcu, 59 de ani, asistentul de la Chirurgie I, arestat pentru că ar fi violat o pacientă de 17 ani, care ajunsese în noaptea de 3 spre 4 iulie 2015 la spital cu apendicită acută, ridica ilegal de cinci ani un sedativ-hipnotiv de la farmacia spitalului. El se folosea în fals de parafa şi semnătura unui chirurg. Nu mai puţin de 22 de femei tratate ilegal cu Dormicum au relatat comportamentul pervers şi deviant al asistentului. Povestea ultimei victime a lui Milcu, o adolescentă, a dus la prinderea violatorului cu halat alb. La început, s-a vorbit despre o glumă proastă, însă, după efectuarea analizelor specifice, adevărul a ieşit la iveală. Probele ADN îl incriminează pe asistentul Viorel Milcu. El a fost arestat preventiv la începutul lunii septembrie 2015.
Categorie articol: 

Comentarii