Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asasinul bunicii soţiei fotbalistului Ghionea, 23 de ani după gratii

, va sta 23 de ani după gratii, timp în care va urma şi un tratament medical de specialitate, acesta având un discernământ diminuat din cauza unor tulburări de natură psihică

Sentinţă finală pentru asasinul bunicii soţiei fotbalistului Sorin Ghionea. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu s-au lăsat înduplecaţi de Ali Asan Aurel şi au păstrat ca definitivă condamnarea pe care acesta o primise de la judecătorii brăileni, şi anume 23 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, omor deosebit de grav şi violare de domiciliu. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost obligat, de asemenea, să urmeze un tratament medical de specialitate până la vindecare, acesta având un discernământ diminuat din cauza unor tulburări de natură psihică. Sentinţa în cazul crimei din Ianca a venit la un an şi 3 luni de la cumplita faptă.
Bunica soţiei fostului căpitan al Stelei, Ecaterina Gioroc (84 de ani), a fost ucisă în luna iunie a anului trecut. Cadavrul femeii a fost descoperit de cea care o avea în grijă, după ce fiul acesteia a trecut în miez de noapte prin dreptul casei bătrânei şi a observat că imobilul era luminat de la un capăt la celălalt. Crezând că femeii îi este rău şi ştiind că avea probleme cu vederea, băiatul i-a povestit mamei sale, care a pornit imediat spre casa bătrânei. Acolo, ea a descoperit cadavrul, pe podeaua camerei în care dormea, într-o baltă de sânge.
Totul s-a întâmplat în noaptea de 9 spre 10 iunie, când Ali Hasan Aurel, în vârsta de 37 de ani, a intrat în casa Ecaterinei Gioroc în scop de jaf, ştiind că aceasta este singură şi că nu vede bine. Femeia, care suferea de glaucom, nu-şi pierduse total vederea, astfel că în momentul în care l-a surprins pe bărbat a început să strige după ajutor. Speriat de faptul că a fost recunoscut, Asan a pus mâna pe un cuţit şi a lovit-o pe bătrână de mai multe ori în zona pieptului, până când aceasta s-a prăbuşit la pământ. Realizând ce a făcut, criminalul a plecat imediat din locuinţa victimei, fără să apuce să ia ceva. Incredibil, dar martor al crimei a fost chiar fiul autorului, în vârstă de 13 ani, care îl însoţea pe tatăl său în acea noapte, dar nu a participat la comiterea faptelor. După înjunghierea bătrânei, Asan a abandonat cuţitul la locul tragediei, acesta fiind găsit de anchetatori cu ocazia cercetării la faţa locului. Autorul crimei a fost depistat la scurt timp de la comiterea faptei, fiind reţinut pe ordonanţă, apoi prezentat instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă.
După luni de procese, criminalul a primit 6 ani închisoare pentru infracţiunea de violare de domiciliu, 6 ani închisoare pentru tentativă la comiterea infracţiunii de tâlhărie şi 20 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav. Pedeapsa rezultantă a fost de 23 ani închisoare, la care s-a adaugat pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi civile pe o perioadă de 9 ani. Prin decizia magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, această sentinţă a rămas definitivă.
Categorie articol: 

Comentarii