Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asasinarea lui Kim Jong-nam. Intră în scenă un misterios agent americano-coreean

Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, s-ar fi întâlnit cu un agent americano-coreean cu câteva zile înainte de a fi asasinat, pe 13 februarie 2017, în aeroportul din Kuala Lumpur.

 

Wan Azirul Nizam, ofițerul de poliție care conduce investigația privind asasinarea lui Kim Jong-nam, a declarat în fața unui tribunal din Malaezia, unde se află pe rol cazul, că acesta s-ar fi întâlnit cu agenul americano-coreean pe 9 februarie.

Întâlnirea misterioasă ar fi avut loc pe insula malaeziană Langawi, transmite The Telegraph.

Nizam a adăugat că numele agentului nu a putut fi încă identificat.

Ofițerul a confirmat însă că, în momentul asasinării, Kim Jong-nam avea în rucsac bani lichizi în valoare de 138.000 de dolari.

„Știm că domnul Kim a discutat de mai multe ori în trecut cu agenții de informații sud-coreeni și că se afla sub protecția Chinei, deci nu ar trebui să ne surprindă faptul că avea legături și cu americanii”, a declarat sursei citate Toshimitsu Shigemura, un profesor al Universității Waseda din Tokyo, expert în dictatura dinastică nord-coreeană.

În opinia expertului, Kim Jong-nam încerca probabil să vândă serviciilor secrete americane informații sensibile despre regimul de la Phenian.

Indonezianca Siti Aishah (25 de ani) și vietnameza Doan Thi Huong (28 de ani) sunt acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam după ce i-au întins acestuia pe față VX — o substanță chimică extrem de toxică interzisă de SUA — pe aeroportul din Kuala Lumpur, la 13 februarie.

Cei 138.000 de dolari se află în prezent la biroul poliției din districtul Sepang, care are jurisdicție asupra locului crimei.

Siti Aishah și Doan Thi Huong, acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam, riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsite vinovate. Acuzatele au declarat în mod repetat că au fost înșelate pentru a comite atacul, despre care credeau că era o glumă de televiziune.
Categorie articol: 

Comentarii