Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asanaţi Centrul Vechi!

Faceţi un inventar al clădirilor degradate, al terenurilor lăsate în paragină, vedeţi exact care le sunt stăpânii şi daţi-le termene clare şi precise până la care să-şi cureţe proprietăţile. Salubrizaţi Centrul Vechi, scăpaţi-l de ruine, maidane şi gunoaie!
Nu mai e timp de pierdut! Centrul Vechi se degradează văzând cu ochii, multe clădiri sunt deja un pericol în adevăratul sens al cuvântului pentru siguranţa trecătorilor şi a proprietăţilor din vecinătate. Sunt hidoase, dezolante şi atrag ca un magnet gunoaiele, cerşetorii, maidanezii. Ele ţin Centrul Vechi pironit într-un prezent insalubru, inestetic şi nesigur. Nu vă mai bateţi joc de această bogăţie unică, de această zestre pe care puţine oraşe au avut privilegiul să o moştenească. Nu e un moft, nu e o fiţă! E o şansă pe care o puteţi oferi Brăilei.
Redaţi Centrului vechi cuvenita valoare culturală şi arhitecturală, binemeritata distincţie şi demnitate, şi abia după aceea să vă gândiţi cum să reaşezaţi Brăila pe harta obiectivelor turistice demne de luat în seamă.
Ani de zile v-aţi plâns, voi, autorităţi neputincioase, că nu aveţi pârghii legale ca să-i sancţionaţi pe cei care îşi abandonează clădirile, pe cei care trag de dosare cu anii prin instanţe, astfel încât imobilele să se deterioreze, să fie devalizate şi să aibă motiv de demolare. Ei bine, acum aveţi cadrul legal prin care să rezolvaţi asta - TAXA PE RUINĂ. Ea prevede o supraimpozitare a proprietarilor caselor lăsate în paragină şi va fi inclusă în Codul Fiscal începând cu 1 ianuarie 2017. Deci cadru legislativ aveţi, de acum încolo, voinţă vă mai trebuie! Şi mai aveţi ceva: doi ani la dispoziţie ca să inventariaţi clădirile, să depistaţi proprietarii şi să îi puneţi în temă, ca peste doi ani să nu înceapă a plânge când se vor trezi cu impozitul cât casa.
Nu mai daţi înapoi, nu mai lăsaţi rechinii imobiliari să facă legea! La urma urmei, dacă tot aţi introdus Centrul Vechi în strategia de dezvoltare a municipiului, eu înţeleg că fiecare clădire în parte reprezintă un punct strategic. Deci este datoria voastră, autorităţi până mai ieri neputincioase, să vă "înfruptaţi" de-a dreptul din noile impozite pe nesimţire şi nepăsare. Acum altă scuză nu mai aveţi decât CÂRDĂŞIA.
Viitorul primar al Brăilei ar fi bine să ţină minte asta!

 
Categorie articol: 

Comentarii