Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asaltul procurorilor DNA la Consiliul Judeţean Brăila

Acţiune în forţă ieri la Palatul Administrativ Brăila. Zeci de jandarmi şi agenţi SRI au împânzit sediul Consiliului Judeţean, însoţind procurorii DNA în percheziţiile făcute. În câteva minute accesul la uşa biroului preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu a fost blocat şi cercetările demarate. Situaţia a venit pe neaşteptate şi pentru primarul Aurel Simionescu, care, în cadrul conferinţei săptămânale susţinute în biroul său, aflat cu un etaj mai sus faţă de cel al şefului judeţului, a declarat că este surprins de eveniment. "Dimineaţă când am venit eu era 8:05 - 8:10 am crezut că au o problemă din asta de tip ameninţare cu ceva", a declarat acesta. Ulterior, în jurul orei 11:00 a fost adus de acasă şi preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, la sediu. În scurt timp, treptele de la intrarea din faţă a Casei Albe au fost "asaltate" de jurnalişti, cărora jandarmii nu le-au permis accesul în clădire pe durata anchetei. "Nu am auzit nimic, ce să spun? Am venit de dimineaţă, era închis, totul e sigilat. Eu nu discut treaba asta. Ce să vă spun eu, cum să fie vinovat domnul preşedinte? Să vă spun eu dacă e sau nu e? Domnul preşedinte are capacitatea să răspundă tuturor întrebărilor astea. Nu am intrat, dar când am urcat pe scări am văzut că etajul 1 era închis, erau domnii de la DIICOT acolo. Nu am altă discuţie făcută cu dumnealor sau cu altcineva, că nu am de ce să o fac", a mai completat Simionescu, cu câteva ore mai târziu, la intrarea în sediul administrativ. În jurul orei 11:25 vicepreşedintele CJ Florin Mija a fost ridicat din Delta Dunării, unde se afla în concediu alături de familie şi dus la audieri la DNA Galaţi. În drum spre DNA, a fost însoţit de mascaţi la domiciliu, iar ulterior a fost adus şi el la Casa Albă. Puţin mai târziu, şeful Biroului Achiziţii al Consiliului, Nicolae Ghiocel Moisiu a fost urcat într-o dubă, în care fuseseră încărcaţi ceva mai devreme câţiva saci cu documente luate drept probe. Acesta a fost dus la sediul DNA Galaţi.
Pe parcursul zilei, a venit la sediul administrativ şi celălalt vicepreşedinte CJ Brăila, liberalul Ovidiu Nechita, însă acesta a declarat că nu fusese chemat de către procurori.

AUDIERI MARATON ÎN NOAPTEA DE JOI SPRE VINERI

"Nu ştiu, eu am aflat astăzi (n.r. ieri) şi chiar nu ştiu nimic în plus. Acum o să mă documentez şi eu să văd ce se întâmplă. Ce am văzut şi eu în presă. Am fost plecat în judeţ, am avut treabă. Eu am venit normal la lucru, nu am fost chemat", a declarat Nechita, fără a face alte comentarii.
Aproape de ora 18:00 Florin Mija a fost şi el ridicat de către jandarmi, urcat în dubă şi dus către sediul DNA Galaţi. La închiderea ediţiei de ieri a cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", în jurul orei 19.00, Gheorghe Bunea Stancu a fost urcat în dubă şi condus la sediul DNA Galaţi pentru audieri.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii