Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Artileriştii brăileni la ceas aniversar

• Batalionul 285 Artilerie “Vlaicu Vodă” a serbat, ieri, împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare

 

Batalionul 285 Artilerie “Vlaicu Vodă” Brăila a serbat, ieri, 50 de ani de existenţă, printr-un ceremonial la care au fost invitaţi foşti militari ai unităţii, oficialităţi militare şi civile. Prezent la ceremonie, generalul de brigadă Claudiu Mihail Sava, locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica” a evidenţiat rezultatele notabile obţinute de-a lungul timpului de batalionul brăilean. “Unitatea dumneavoastră, alcătuită dintr-un corp de militari de înaltă competenţă profesională, a fost în măsură, cu eforturi considerabile, să-şi menţină capacitatea operaţională, adaptându-se în permanenţă solicitărilor şi răspunzând cu promptitudine tuturor provocărilor”, a spus, în alocuţiunea sa, generalul Sava.

În cadrul ceremoniei, au fost avansaţi în grad câţiva militari, iar în semn de apreciere a profesionalismului de care a dat dovadă personalul unităţii în  procesul de instruire, Batalionului 285 Artilerie “Vlaicu Vodă” i s-a conferit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării.

După ce comandantul unităţii, locotenent-colonel Săndel Badea, le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participare şi a dat asigurări că artileriştii brăileni vor fi oricând în măsură să răspundă tuturor provocărilor, ceremonia militară a continuat cu defilarea efectivelor batalionului. Oaspeţii au fost invitaţi apoi să viziteze o expoziţie de tehnică şi echipamente militare şi să participe la inaugurarea sălii de tradiţii a unităţii. Evenimentul s-a încheiat cu o recepţie oferită invitaţilor.
Categorie articol: 

Comentarii