Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Artiştii pentru artişti

• o campanie care vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor pentru care scena rămâne o frumoasă amintire

 

Vineri, 9 martie, de la ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti”, Sala Avantgarde va avea loc un One Woman Show cu Wanessa Radu, “Viaţa nu te întreabă niciodată nimic!”, iar  încasările spectacolului vor fi cedate campaniei naţionale “Artiştii pentru artişti”. După cum v-am mai informat, ambasadorii campaniei naţionale “Artiştii pentru artişti” -ediţia a 17-a -2018 au reuşit să sensibilizeze 18 teatre din Bucureşti şi 31 teatre din ţară şi au programat deja pe tot parcursul lunii martie şi nu numai, spectacole de teatru ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Realizată în parteneriat cu instituţiile de teatru din Bucureşti şi din ţară, Campania vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor pentru care scena rămâne o frumoasă amintire.

În cadrul acestei campanii naţionale, actriţa Wanesa Radu va susţine pe 9 martie un recital de poveste, interpretând câteva personaje feminine din repertoriul clasic al teatrului românesc şi universal : “Anca” din “Năpasta” lui I.L. Caragiale , “Nina Zarecinaia “ din “ Pescăruşul” şi “Sonia” din “Unchiul Vania” ambele din creaţia marelui A.P. Cehov , “Nora” din “Casa Păpuşilor” -”Nora” de Ibsen şi câteva ipostaze mai moderne, ca de exemplu Edith Piaf şi Maria Tănase .

Un spectacol de excepţie, pentru susţinerea unei cauze nobile; regia – Anca Cismaru, selecţie texte - Anca Cismaru şi Wanessa Radu, dramaturgia şi ilustraţia muzicală - Lucian Sabados , scenografia - Carmen Rus şi Mariana Bogdan, iar la pian compozitorul Cornel Cristei.

 
Categorie articol: 

Comentarii