Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arta lirica reprezentata la cel mai inalt nivel pe scena Teatrului "Maria Filotti"

Dupa doar o luna de la Concertul - Master Class inchinat marelui compozitor Mozart, Mariana Nicolesco si laureatii Concursului International de Canto "Hariclea Darclee" au revenit, miercuri seara, pe scena Teatrului "Maria Filotti" cu un concert extraordinar de muzica sacra.
"Cu o luna in urma, in cadrul Anului International Mozart, prezentam un Concert - Master Class, inaintea Cursurilor de Maiestrie Artistica pe care le ofeream in zilele imediat urmatoare la initiativa Operei din Lausanne si a Conservatorului din Lausanne. Au luat parte nu mai putin de sase laureati ai Concursului "Darclee", remarcindu-se cu brio acompaniati de maestra Luminita Berariu. Va prezentam in aceasta seara un Concert de muzica sacra, capodopere ale muzicii universale, fiind astfel alaturi de voi, publicul brailean, in Saptamina Mare si alinindu-va prin muzica o parte din grijile generate de apele Dunarii", a spus marea artista Mariana Nicolesco in deshiderea recitalului.
Publicul a avut placerea sa o asculte la pian pe tinara Madalina - Claudia Danila, din clasa a IX-a a Liceului de Arta "Hariclea Darclee", cistigatoare a unui Premiu II, la "Concours Musical de France" de la Marsilia. Apoi, spectatorii s-au delectat cu o multime de arii celebre din creatia compozitorilor: Bach, Mozart, Haendel, Haydn, Faure, Mendelssohn Bartoldy, Rossini, Pergolesi. La pian a acompaniat cunoscuta Luminita Berariu, secondata de tinara Madalina Claudia Danila. Tehnica interpretativa, prezenta scenica si talentul care au fost etalate de sopranele Mihaela Maxim, Tina Munteanu, Georgeta Grigore, Marta Sandu si mezzosoprana Marina Anastasiu pe scena Teatrului "Maria Filottti" au stirnit aplauzele prelungite ale publicului, ca de fiecare data, atunci cind sustine un recital renumita si apreciata soprana Mariana Nicolesco alaturi de tinerii sai prieteni. Remarcabil este si faptul ca dupa editia din 2005 a Concursului International de Canto "Hariclea Darclee", soprana Mariana Nicolesco si laureatii concursului pe care-l prezideaza au incintat de multe ori publicul brailean, in special de sarbatori, care devin astfel, pentru braileni, ceva mai frumoase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii