Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arta bulgara pe simezele Galeriilor de Arta brailene

Galeriile de Arta Braila gazduiesc in aceasta perioada o expozitie de pictura apartinind tinarului Roman Kyssiov din Silistra, Bulgaria.
La vernisajul care a avut loc, marti, dupa-amiaza, in prezenta unui numar important de invitati, presedintele filialei Braila a Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR), Gheorghe Mosorescu, a dezvaluit ca lucrarile tinarului artist au ajuns la Braila dintr-o intimplare, prin intermediul Muzeului Dunarii de Jos din Calarasi. Amelia Dinca, seful sectiei de arta a intitutiei amintite, a explicat ca expozitia este rezultatul unui proiect de cooperare transfrontaliera pe care muzeul il dezvolta impreuna cu Galeriile de Arta din Silistra. Muzeograful a mai spus ca Roman Kyssiov a debutat, nu demult, in aceste galerii, lucrarile sale fiind apreciate de reputati critici de arta din Bulgaria. Acum, au venit sa incinte publicul brailean cu sprijinul directorului adjunct al Muzeului Brailei, conf. univ. dr. Zamfir Balan si al presedintelui filialei Braila a UAPR, Gheorghe Mosorescu.
Profesorul si artistul plastic Hugo Maracineanu a remarcat in tablouri trimiterile pe care tinarul le face la arta bulgara cu elemente pe care le combina intr-un limbaj personal. De asemenea, a fost apreciata forma tabloului, oarecum iesita din comun: triunghi, cerc, dreptunghi alungit, precum si cromatica exuberanta. Vizibil emotionat, Roman Kyssiov a marturisit ca se simte onorat de prezenta atitor oameni iubitori de arta si ca isi doreste sa incinte publicul brailean cu arta sa. Expozitia isi asteapta vizitatorii la Galeriile de Arta, in fiecare zi, in limita programului.
Categorie articol: 

Comentarii