Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ars de cuptorul de laminare

Un salariat de la SC "Laminorul" Brăila a ajuns miercuri seară la spital, după ce i-a explodat în faţă cuptorul de la linia de laminare a uzinei. Din primele cercetări a reieşit că, la reaprinderea cuptorului, victima, Iancu Preda, 55 de ani, ar fi dat prea tare debitul la gaz metan, iar surplusul de combustibil a provocat o mini-explozie al cărei suflu i-a pârjolit pur şi simplu laminoristului brăilean faţa, pieptul şi braţele.
Imediat a fost chemat la faţa locului serviciul de ambulanţă, care a ridicat victima şi a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Bărbatul în vârstă de 55 de ani a suferit arsuri de gradul I, II şi parţial de grad III pe aproape un sfert din suprafaţa corpului. Mai precis zona feţei şi partea superioară a toracelui precum şi zona mâinilor. Acum este stabil şi va intra în recuperare medicală.
Odată cu maşina ambulanţei, la locul accidentului au venit şi inspectorii de muncă împreună cu poliţiştii pentru a face primele constatări. "Cercetările sunt efectuate în prima fază de inspectorii de muncă împreună cu Poliţia. În etapa a doua, comisia internă a societăţii angajatoare va prelua cazul urmând ca, la final, să ne prezinte concluziile pentru validare", ne-a declarat Dumitru Văduva, inspectorul şef al ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Brăila.
Organizaţia sindicală a uzinei a subliniat că a avertizat în mai multe rânduri administraţia companiei şi Inspecţia Muncii cu privire la condiţiile grele de muncă din unitate, inclusiv riscurile de accidentare, însă demersurile sale au rămas fără ecou, după cum susţine liderul sindical Constantin Iarca. "Sindicatul a avertizat cu privire la condiţiile de muncă, dar nu ne-a luat nimeni în seamă. Acum s-a produs un accident grav şi nu înţeleg de ce a trebuit să se ajungă la un asemenea incident pentru a se implica mai mult cei care au obligaţia de serviciu să o facă şi mă refer aici la ITM Brăila, care a făcut mai mult figuraţie în ultima perioadă de când sindicatul a semnalizat o serie de nereguli evidente săvârşite de angajator. De puţin timp a fost înfiinţat un post de conducere, iar persoana numită face evaluarea riscurilor la nivelul companiei însă nu a ajuns acolo unde sunt cu adevărat probleme, în laminoare. A început cu porţile de acces în societate", a spus Iarca, vădit impresionat de tragedia salariatului care a suferit arsuri în urma accidentului de miercuri seară.
Categorie articol: 

Comentarii