Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata siriana, plasata intr-o stare de alerta fara precedent

Fortele armate siriene au fost plasate in cel mai ridicat nivel de alerta din ultimii ani, a declarat, marti, general-maiorul Amos Yadlin, seful serviciului de informatii al armatei israeliene, relateaza cotidianul Haaretz, in editia electronica.
Responsabilul militar a facut aceste declaratii in fata membrilor Comisiei pentru Afaceri Externe si Aparare din cadrul Parlamentului israelian.
"Nici Siria, nici Israelul nu doresc o confruntare militara, dar situatia este exploziva, iar evenimentele pot fi interpretate incorect. Astfel, Siria ar putea fi atrasa intr-un conflict impotriva Israelului", a explicat Yadlin.
El a subliniat ca miscarea Hezbollah este interesata de deschiderea unui alt front pentru armata israeliana, impotriva Siriei. Oficialul militar a dezvaluit ca militiile Hezbollah au lansat obuze in zona Inaltimilor Golan in efortul de a atrage si armata siriana in lupta.
Yadlin a notat ca Siria si Iranul au fost principalii furnizori de armament catre gherilele Hezbollah, adaugind ca rachetele care au ucis civili in orasul israelian Haifa erau de fabricatie siriana.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii