Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata rusa mentine cel putin 14 pozitii in Georgia

Trupele ruse de mentinere a pacii pastrau duminica cel putin sase pozitii in vestul Georgiei, potrivit unui jurnalist al agentiei France Presse, si alte opt in centrul tarii, in apropierea regiunii separatiste Osetia de Sud, conform autoritatilor georgiene, relateaza AFP.
Pozitiile ruse din vest, situate pe o raza de circa 80 de kilometri in jurul portului Poti, sint in general formate din trei-patru transportoare blindate de trupe si tot atitea camioane si includ cel putin 40 de persoane.
"Nu va fi nici o retragere astazi (duminica), rusii pastreaza toate pozitiile de control ilegale", a declarat secretarul Consiliului national de securitate georgian, Aleksandr Lomaia.
El a mentionat sase pozitii ruse in vestul tarii, a caror existenta a fost confirmata de un jurnalist AFP, si alte opt in centrul tarii, in preajma regiunii separatiste Osetia de Sud.
Doua pozitii se afla in imprejurimile orasului Poti, una la marginea unei paduri, la extremitatea sudica a localitatii, iar cealalta in apropiera unui pod peste riul Rioni, in directia Senaki, localitate situata la circa 40 de kilometri spre est.
O a treia pozitie se afla la Teklati, pe drumul care duce la Senaki. A patra pozitie este la Hobi, la circa 20 de kilometri nord de Teklati, pe drumul spre Zugdidi, in zona liniei de demarcatie cu regiunea separatista Abhazia.
Cea de-a cincea pozitie este la marginea unei paduri, in apropierea satului Menji, iar cea de-a sasea in apropiere de Shorotku, la circa 40 de kilometri nord-vest de Senaki.
Soldatii rusi patruleaza din cind in cind, dar nu opresc circulatia si nici nu verifica autovehiculele.
La Poti, port de la Marea Neagra, un transportor blindat de trupe stationa duminica in fata unui comisariat de politie, iar un camion cu initialele MC, de la fortele ruse de mentinere a pacii, se deplasa prin oras.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii