Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata nu l-a uitat. Un veteran de război, care a împlinit recent 101 ani, din satul brăilean Tătaru, a primit o vizită surpriză

Comuna Dudeşti, din judeţul Brăila, se poate lăuda cu un locatar care, deşi a depăşit suta de ani, reuşeşte să se menţină "verde" şi să îşi încânte nepoţii cu poveşti şi întâmplări trăite pe parcursul lungii sale vieţi. Constantin Orăşanu a împlinit recent 101 ani, iar cu acest prilej a primit o vizită neaşteptată din partea conducerii Garnizoanei Brăila. Fiind veteran de război, cu grad de locotenent în retragere, centenarul din Dudeşti l-a avut ca oaspete pe colonelul Vasile Ionescu, locţiitorul comandantului Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". Acesta a mers, joi, 13 august, să îi transmită omagii din partea structurii militare pe care o reprezintă, dar şi din partea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
"Cu vădită emoţie, ne-a invitat în curtea casei din satul Tătaru, iar sub bolta viţei a început lecţia de istorie, o lecţie pe care ne-a predat-o un bărbat ce a slujit sub drapelul de luptă tricolor interesul României pe toată durata celui de-al doilea Război Mondial. Nu au fost puţine momentele în care glonţul, schija sau obuzul au lovit camarazii săi de armă, Odesa şi Oarba de Mureş revenind de mai multe ori în povestea veteranului cercetaş din Grupul de Cercetare al Regimentului 4 Călăraşi, care a executat misiuni în sprijinul acţiunilor de luptă ale Diviziilor 9 şi 10 Infanterie", ne-a transmis colonelul Ionescu, prin intermediul unui comunicat de presă.
Reprezentantul Brigăzii 10 Geniu a fost însoţit de viceprimarul comunei Dudeşti, Dan Neicu. Vizita face parte din suita de activităţi derulate în "Anul Veteranilor de Război", prin care Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" şi unităţile militare din Garnizoana Brăila marchează împlinirea a 70 de ani de la încetarea celui de-al Doilea Război Mondial.
"La cei 101 ani împliniţi, îi dorim veteranului de război Orăşanu Constantin un sincer «La mulţi ani», să îl ţină bunul Dumnezeu sănătos şi îl asigurăm de toată consideraţia şi respectul nostru", transmite Garnizoana Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii