Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata israeliana anunta ca se retrage din centrul Fisiei Gaza

Armata israeliana a anuntat ca s-a retras din centrul Fisiei Gaza, regiune in care patrunsese in urma cu aproximativ doua saptamini, transmite Reuters.
"Fortele armate israeliene si-au incheiat activitatea in regiune", se precizeaza intr-un comunicat al armatei.
Israelul a declansat o ofensiva militara de proportii in Fisia Gaza, dupa ce militanti din cadrul gruparii islamiste Hamas au rapit, intr-un atac comis la 25 iunie, un caporal israelian.
Actiuinile militare israeliene au continuat. Statul evreu a bombardat birourile politicienilor Hamas, a distrus un pod si a lansat un proiectil de tanc care a ucis un palestinian, in cadrul ofensivei din Fisia Gaza.
In cursul noptii de miercuri spre joi fortele israeliene s-au retras din centrul Fisiei Gaza, iar un comunicat al armatei a afirmat ca trupele si-au "incheiat activitatile in regiune".
Fisia Gaza este inconjurata de tancuri si militari israelieni. Un contingent a ramas in sudul regiunii, zona prin care au patruns fortele israeliene, in urma cu doua saptamini, in incercarea de a-l elibera pe caporatul Gilad Shalit.
Inaintea retragerii din centrul Fisiei Gaza, trupele israeliene au lansat un proiectil de tanc impotriva unui vehicul, uicigind un palestinian si ranind un al doilea, au declarat medicii palestinieni.
Surse din serviciile palestiniene de securitate au declarat ca barbatii se aflau pe pricipala sosea din zona cind au intilnit trupele israeliene ce se retrageau din centrul Fisiei.
Armata israeliana a comunicat ca trupele au tras focuri in aer in timp ce vehiculul in care se aflau cei doi se apropia. Armata a lansat ulterior un proiectil de tanc. Surse din serviciile de securitate palestiniene au afirmat ca vehiculul se indeparta de tanc in momentul cind a fost lovit.
Martori palestinieni au afirmat ca buldozere israeliene au distrus in cursul noptii o mare parte din soseaua centrala si au rupt firele de telefon si de energie electrica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii