Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata israeliană recunoaşte că a tras asupra unei şcoli ONU din Gaza

În acea zi, activişti au tras obuze de mortieră şi rachete antitanc din "împrejurimile" şcolii ONU de la Beit Hanun (nord), a explicat purtătorul de cuvânt al armatei Peter Lerner prezentând concluziile unei anchete interne. Armata israeliană a răspuns cu tiruri de mortieră şi "doar un obuz pierdut a aterizat în curtea şcolii", a adăugat el, asigurând că ea era atunci "complet goală".
"Respingem afirmaţiile mai multor responsabili, făcute imediat după incident, potrivit cărora oameni au fost ucişi în perimetrul şcolii din cauza unei activităţi operaţionale" a armatei israeliene, a insistat el.
Joi, un fotograf AFP care s-a dus acolo a văzut pete de sânge, iar serviciile de urgenţă palestiniene au anunţat că 15 persoane au fost ucise şi cel puţin 200 rănite de explozie.
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat "îngrozit" de această tragedie, explicând că "numeroase persoane" au fost ucise, printre care femei şi copii.
Potrivit lui Lerner, este posibil ca victimele să fi fost lovite în luptele din altă parte şi transportate la şcoală pentru a găsi adăpost şi prim ajutor.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii