Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armă de vânătoare ascunsă într-un canal de desecare

Un vânător certat cu legea şi-a aruncat arma în stuf, când i-a văzut pe poliţişti. Bărbatul din comuna Măxineni, deţinător legal de armă de vânătoare, se afla pe fondul cinegetic Corbu Vechi, fiind pregătit să împuşte câte ceva. Poliţiştii i-au dat planurile peste cap şi au găsit arma de vânătoare aruncată într-un canal de desecare.
În ziua de 3 septembrie, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanţi din cadrul AJVPS Brăila, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul fondului cinegetic, în judeţul Brăila. Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, la ora 9.30, a fost observat pe fondul cinegetic nr. 17 Corbu Vechi, un bărbat care se deplasa pe câmp, cu o căruţă. "Poliţiştii au stabilit că acesta este G.Marcel, de 68 de ani, din comuna Măxineni, deţinător legal de armă letală de vânătoare. Întrucât arma nu a fost găsită asupra lui, poliţiştii au cercetat locurile pe unde s-a deplasat acesta cu atelajul hipo şi, în stuful unui canal de desecare, situat pe raza fondului cinegetic, au găsit o armă letală de vânătoare, de calibru 12x2, încărcată pe ambele ţevi cu două cartuşe aferente", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În urma verificării în bazele de date s-a stabilit că arma îi aparţine bărbatului depistat, care ar fi intenţionat să vâneze diferite specii de vânat, fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe fondul cinegetic pe care a fost depistat. Poliţiştii au ridicat arma şi cartuşele aferente, în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trecere cu arma de vânătoare pe un fond cinegetic, fără acordul gestionarului.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii