Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, îndemn pentru salvarea unui copilaş de 2 luni

• copilaşul, al zecelea dintr-o familie nevoiaşă, este internat la Spitalul de Copii “Sf. Ioan” din Galaţi • ierarhul a îndemnat clerul să facă milostenie, la şedinţa Casei de Ajutor Reciproc a eparhiei • în anul 2019, au primit ajutoare 170 de preoţi, inclusiv pentru cazuri sociale grave - boală sau înmormântare  

 

Îndemn la fapte bune şi la ajutorarea semenilor noştri, venit din partea ierarhului Dunării de Jos.

Sala “Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului eparhial a găzduit şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Dunării de Jos a clerului şi salariaţilor bisericeşti, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian. Potrivit părintelui Rareş Bucur, după rostirea rugăciunii, a Evangheliei şi a vieţii Sf. Cuv. Isidor Pelusiotul, cinstit de Biserică în ziua de 4 februarie, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre “lumina faptelor bune care, de multe ori, sunt săvârşite de oameni simpli din popor”, subliniind, totodată, rolul deosebit de important pe care Casa de Ajutor Reciproc a eparhiei îl are în sprijinirea membrilor săi.

În cadrul întâlnirii, ierarhul Dunări de Jos a precizat că, prin activitatea organizaţiei, se promovează solidaritatea creştină, atât de necesară în zilele noastre. Totodată, a îndemnat preoţii să ajute o familie cu zece copilaşi, care trece prin momente grele.

“Înaltpreasfinţia Sa a prezentat situaţia unui copil de două luni, cu probleme grave de sănătate - al zecelea copil al unei familii nevoiaşe din nordul judeţului Galaţi - identificat în urma unei vizite pastoral-misionare în Spitalul de Copii “Sf. Ioan” din Galaţi. Părintele Arhiepiscop le-a solicitat preoţilor din zona respectivă să-l sprijine pe acest copilaş, precum şi pe ceilalţi fraţi ai lui, majoritatea elevi la şcoala generală”, precizează sursa citată.

În continuare, a fost prezentat raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei. Numai anul trecut, au fost acordate ajutoare sociale în valoare de 100.000 de lei prin CAR-ul eparhiei. De asemenea, prin CAR au primit ajutor 170 de preoţi din Eparhia Dunării de Jos. În cea de a doua parte a întâlnirii, au fost stabilite obiectivele pentru dezvoltarea şi susţinerea activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc în anul 2020.

Scopul declarat al CAR este de ajutorare a membrilor săi, prin acordarea de împrumuturi, dar şi de acordare a unor ajutoare, inclusiv la naştere, boală şi înmormântare.    

           
Categorie articol: 

Comentarii