Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arhiepiscopia donează 350 de tablete pentru elevii de a VIII-a și a XII-a

* valoarea dispozitivelor electronice este de 175.000 de lei * tabletele sunt însoțite de cartele pentru acces la internet, ca să poată fi folosite și de copiii care locuiesc în zone izolate * beneficiarii sunt elevi cu rezultate bune la învățătură, dar care provin din familii sărace

 

 

 

Daruri „de suflet” pentru elevi. Sute de tablete electronice, în valoare de 175.000 de lei, vor fi donate, zilele acestea, elevilor cu rezultate bune la învățătură, dar care nu au putut participa la cursurile școlii online, pentru că provin din familii nevoiașe. Acțiunea a început, deja, deocamdată doar în județul vecin, după ce Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiespicopul Dunării de Jos, a făcut, zilele trecute, un apel de suflet, părintesc, către elevi, pe pagina de Facebook a eparhiei: „Îndrăzniți!”

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos dăruieşte 350 de tablete electronice elevilor din județele Brăila și Galați, pentru încheierea cursurilor online şi, implicit, a anului şcolar. Aceste dispozitive electronice au fost achiziționate de Centrul eparhial, de parohii şi de către alţi donatori pe baza unor evidenţe transmise Centrului eparhial de inspectoratele şcolare din cele două judeţe ale eparhiei, în urma unor recomandări făcute de directorii de școli, profesorii de religie şi preoţii de la parohii, urmând a fi oferite elevilor”, ne-a precizat părintele consilier Rareș Bucur.  

Potrivit sursei citate, tabletele vor fi oferite elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) care au rezultate bune la învățătură, dar care provin din familii cu situații materiale precare. Pentru a putea fi utilizate fără probleme la cursurile şi examenele online inclusiv în zonele mai izolate, tabletele sunt însoțite de cartele pentru acces la internet.

Printre primii beneficiari ai acestor dispozitive electronice se numără șase copii din cadrul Centrului de zi al Aşezămâtului social-filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi, care le-au primit, marți, 26 mai 2020, din partea chiriarhului Dunării de Jos. Alţi 19 elevi au primit, săptămâna trecută, tablete, telefoane performante, laptop-uri și desktop-uri necesare în procesul educațional, din partea Parohiei ”Vovidenia” din orașul vecin.

De asemenea, la iniţiativa ierahului Dunării de Jos şi cu implicarea unor profesori voluntari, elevii din ultimul an de liceu beneficiază, în această perioadă, de meditaţii gratuite online la disciplinele de Bacalaureat.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii