Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Argint pentru LPS Brăila la handbal junioare II

• handbalistele brăilene au fost învinse cu 26-16, în finală, de CSM Bucureşti • Mirabela Coteţ a fost cel mai bun pivot al turneului final

 

Handbalistele junioare II de la LPS Brăila au cucerit medaliile de argint la actuala ediţie de campionat. Obosite, după un meci epuizant în semifinale cu LPS Slatina, jucătoarele antrenate de profesorii Eugen Jelesneac şi Cristian Preda au pierdut cu 26-16 ultimul act al turneului final al Campionatului Naţional în faţa unei echipe, CSM Bucureşti, pe care o învinsese în grupă. Golurile echipei brăilene din finală au fost marcate de Mirabela Coteţ 3 goluri, Alexandra Oprea 3, Alexandra Vrabie 3, Diana Gaşpar 2, Nicoleta Popa 2, Iasmina Ichim 2, Ana Stan 1.

Semifinala cu LPS Slatina a fost una epuizantă, cu răsturnări de scor şi cu ratări mari de o parte şi de alta. Oltencele au condus cu 12-10 la pauză, însă brăilencele au avut o revenire spectaculoasă în partea a doua a meciului, iar rezultatul la finalul timului regulamentar de joc a fost unul egal, 19-19, aşa că au urmat două reprize de prelungire. LPS Slatina a trecut în avantaj după ce a transformat o aruncare de la 7 m, dar Iasmina Ichim a restabilit egalitatea, 20-20. LPS Brăila a preluat conducerea, după un 7 m transformat de Mirabela Coteţ, oltencele au reuşit la rândul lor să egaleze, dar Coteţ a marcat pentru 23-22 şi a trimis LPS-ul din Brăila în finală. După un meci cu prelungiri, în care jucătoarele brăilene au făcut mare risipă de efort pentru a ajunge în finală, duminică, LPS Brăila nu a mai reuşit să ţină pasul cu CSM Bucureşti, a pierdut finala, dar a obţinut titlul de vicecampioană naţională. Un rezultat deosebit pentru sportul de echipă din Brăila. Iar concluzia după acest turneu final este una îmbucurătoare pentru echipa HC Dunărea, LPS Brăila dispune în acest moment de multe handbaliste care pot face pasul spre echipa de senioare.

În afară de titul de vicecampioană a ţării, formaţia brăileană a mai obţinut şi un premiu individual, Mirabela Coteţ fiind desemnată drept cel mai bun pivot al turneului final.

Lotul echipei LPS Brăila: Ana Maria Micu, Ana Caraman, Alexandra Perianu, Iasmina Ichim, Mirabela Coteţ, Diana Gaşpar, Alexandra Oprea, Natalia Teodor, Alexandra Vrabie, Nicoleta Popa, Iulia Sava, Ana Maria Cazan, Ana Stan.
Categorie articol: 

Comentarii