Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Argint pentru Anamaria Ioniţă la 4X100 m la Balcaniadă

La cea de a 73-a ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, competiţie care s-a derulat în weekend-ul trecut la Piteşti, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul general pe naţiuni cu 323,5 puncte, poziţia secundă revenindu-i delegaţiei Turciei, cu 218 puncte, urmată de Bulgaria, care a acumulat 159,5 puncte.
Printre sportivii care au punctat pentru naţionala ţării noastre s-a numărat şi brăileanca Anamaria Ioniţă. La ultimul concurs oficial din 2014 atleta cu dublă legitimare, CSM Brăila - CSU Piteşti a devenit vicecampioană balcanică în proba de ştafetă 4X100 m plat. Ioniţă a alergat în schimbul al treilea şi a preluat ştafeta de pe poziţia a cincea, brăileanca a avut însă o evoluţie foarte bună şi a adus România în poziţia a treia, iar în ultimul schimb Ana Maria Ograzeanu a reuşit să mai recupereze un loc şi a transformat bronzul în argint.
Duminică, Anamaria Ioniţă s-a clasat pe locul al patrulea la 100 m garduri, fiind foarte aproape de a prinde podiumul, iar la 200 m plat a ocupat poziţia a cincea. În cele două probe brăileanca a adus delegaţiei României nouă puncte.
"Ioniţă este de departe sportiva numărul unu a clubului nostru în acest sezon competiţional. Rezultatele deosebite obţinute la Cupa Europei la probe combinate şi argintul balcanic sunt cele mai bune rezultate internaţionale ale CSM-ului din Brăila. De asemenea şi în competiţiile din ţară atleta a demonstrat o revenire spectaculoasă. Mă bucur că am fost inspirat şi i-am dat posibilitatea dublei legitimări, Ioniţă cu siguranţă va aduce clubului nostru dar şi României alte rezultate notabile pe viitor", a declarat profesorul Marian Neta, directorul CSM Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii