Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arestat pentru tentativă de omor

* bărbatul agresat a ajuns la spital cu capul zob, viaţa fiindu-i pusă în pericol, iar agresorul a fost cazat în spatele gratiilor

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Braila, sub coordonarea procurorului criminalist, au reuşit să facă lumină în cazul agresiunii comise la sfârşitul lunii iulie, în urma căruia un bărbat a ajuns la spital cu capul făcut zob. Ancheta a fost întârziată de lipsa concluziilor medico-legale, reprezentanţii de la Medicină Legală susţinând că medicii de la Secţia Neurochirurgie nu le-au pus la dispoziţie în timp util fişa medicală a victimei. La aproape două săptămâni de la agresiunea comisă în satul Mihai Bravu, anchetatorii l-au reţinut pe principalul suspect. Este vorba despre un individ de 32 de ani, care, supărat nevoie mare că nu a primit băutură pe datorie la cafe-barul din localitate, i-a aplicat barmanului o corecţie cu parul. Atacatorul a fost arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu.
Potrivit anchetatorilor, la data de 28 iulie, la ora 4.45, agenţii Postului de Poliţie Comunală Victoria au fost sesizaţi, prin apelul de urgenţă 112, de Vasile Lucian (50 de ani), din satul Mihai Bravu, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din localitate, a fost lovit cu un băţ în zona capului de o persoană necunoscută. Lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei şi Postului de Poliţie Comunală Victoria au efectuat verificări, stabilind că cele sesizate se confirmă şi au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. După incident, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Braila, unde a primit îngrijiri medicale, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale şi internată la Secţia Neurochirurgie. În ziua de 5 august, partea vătămată a fost examinată medico-legal, ocazie cu care s-a constatat preliminar că acesteia i-au fost provocate multiple leziuni la cap şi membre, prin lovire activă repetată cu un corp dur, leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 85-90 de zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă, şi care i-au pus în primejdie viata. "Având în vedere aceste constatări, în cauză a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, din infracţiunea de lovire sau alte violenţe în tentativă la omor calificat", a precizat agent principal Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În urma cercetărilor efectuate de lucrători din cadrul IPJ Brăila-Serviciul de Investigaţii Criminale, sub directa coordonare a procurorului criminalist, s-a stabilit că autorul faptei este Ene Fodulu (32 de ani), din satul Mihai Bravu. Poliţiştii au stabilit că în seara zilei de 27 iulie, în jurul orei 22.30, acesta s-a deplasat la cafe-barul din localitatea de domiciliu, unde a consumat băuturi alcoolice până în jurul orei 1.30, când a rămas fără banii pe care îi avea în buzunar. Cum nu se săturase de băut, bărbatul i-a cerut lui Vasile Lucian, care era de serviciu la bar, să-l servească cu alcool pe datorie, însă a fost refuzat. Învinuitul nu a primit prea bine refuzul părţii vătămate, astfel că, spun anchetatorii, s-a deplasat la domiciliul său, a luat un par de salcâm şi a mers la locuinţa barmanului. "Escaladând gardul unui vecin, a pătruns în curtea victimei şi a aşteptat revenirea ei la domiciliu. La ora 4.40, în momentul în care victima s-a apropiat de imobilul în care locuieşte, agresorul a lovit-o din spate cu parul şi, apoi, a fugit. Faţă de cel în cauză s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de violare de domiciliu", a mai spus sursa citată.
În ziua de 9 august, autorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila. Ieri, Ene Fodulu a fost prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu. Judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele suspectului mandat de arestare pentru primele 29 de zile.
Categorie articol: 

Comentarii