Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arbitrul Coltescu a fost retrogradat si a fost scos de pe lista FIFA

Decizia CCA de retinere de la delegari a arbitrului Sebastian Coltescu pentru opt etape il retrogradeaza pe centralul din Craiova la nivelul esalonului secund si il scoate de pe lista FIFA, deoarece acesta a depasit zece etape de suspendare dupa ce a fost sanctionat de doua ori consecutiv.
Conform Regulamentului de Ordine Interioara al Comisiei Centrale de Arbitri, penalizarea de acum, cumulata cu precedenta, de patru etape dupa meciul Steaua-Ceahlaul, depaseste numarul celor zece etape ingaduit pana la retrogradarea in Liga a II-a, Coltescu totalizind 12 etape de suspendare. In plus, sanctiunea de acum il scoate pe arbitru de pe lista FIFA.
Vicepresedintele CCA, Dan Petrescu, a confirmat ca Sebastian Coltescu va conduce meciuri din Liga a II-a dupa expirarea sanctiunii de opt etape. "Acum nu s-a luat decit hotarirea de retinere de la delegari de opt etape, nu s-a discutat decit asta. Sincer, cam asa e, dupa ce se cumuleaza etapele de suspendare merge in B, dar poate s-a mai modificat regulamentul, nu stiu exact acum. Treaba asta nu s-a discutat pina acum, dar Coltescu s-ar putea sa intre totusi sub incidenta acelui articol din Regulamentul de Ordine Interioara", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Dan Petrescu.
La rindul sau, presedintele de onoare al clubului Ceahlaul, Gheorghe Stefan, cel mai puternic contestatar al centralului din Craiova, spune ca sanctionarea lui Coltescu este corecta daca "acest arbitru este retrogradat si scos de pe lista FIFA". "Este o masura corecta, in cazul in care acest arbitru este retrogradat si scos de pe lista FIFA. Sper sa fie luate, in continuare, asemenea masuri. Numai asa putem avea rezultate bune in arbitrajul romanesc", a declarat Gheorghe Stefan.
Sebastian Coltescu a gresit in acest sezon la doua meciuri ale echipei din Piatra Neamt, prima data la Steaua-Ceahlaul, scor 2-1, in etapa I si a doua oara la meciul CFR Cluj - Ceahlaul, tot 2-1, din etapa a VI-a. De altfel, acestea au fost singurele meciuri arbitrate de Coltescu in acest sezon, deoarece, dupa partida de la Bucuresti, el a fost retinut de la delegari pentru patru etape.
Categorie articol: 

Comentarii