Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arbitrii au trimis Steaua in primavara europeana

Fara a exagera cu nimic, putem afirma ca, marti seara, am reusit o noua performanta in plan fotbalistic. Steaua, cea mai titrata echipa din Romania a reusit sa acceada in primavara europeana, nu in Liga Campionilor cum si-ar fi dorit toti iubitorii sportului rege din tara noastra, ci in UEFA, dar si acest obiectiv este unul onorant pentru formatia din Ghencea.
Intr-o grupa de foc, alaturi de Lyon si Real Madrid, trupa lui Olaroiu a reusit marea performanta de a ocupa locul al treilea si implicit calificarea in saisprezecimile Cupei UEFA in detrimentul unei alte echipe de top european, Dinamo Kiev.
Steaua a inceput foarte bine partida retur cu Dinamo Kiev, Dica (min. 5), Thereau, dar si braileanul Banel Nicolita (min. 6) avind pe rind sansa de a deshide scorul, dar contrar cursului jocului cei care au marcat au fost ucrainenii prin fostul jucator al dinamovistilor bucuresteni Florin Cernat.
Gazdele au reluat asaltul spre poarta adversa, insa egalarea s-a lasat asteptata destul de mult. Decarul campioanei Romaniei, Nicolae Dica, a reusit un eurogol cu 20 de minute inainte de finalul meciului, dar ecuatia partidei parea inca nerezolvata de bucuresteni.
In ultima parte a partidei, fiecare formatie a trecut de la agonie la extaz si invers, insa pina la urma Steaua a fost echipa care a sarbatorit evenimentul fericit de a continua cursa europeana. Pentru fotbalul romanesc, deocamdata, echipele din UEFA sint mult mai accesibile, iar noul obiectiv al coechipierilor lui Radoi, acela de a juca finala poate fi unul realizabil.
Doi dintre antrenorii care au pus umarul la formarea lui Banel Nicolita considera ca fostul lor elev a contribuit substantial la acest nou succes al echipei bucurestene.

"Nicolita a contribuit din plin", este de parere Ionel Iuga

Unul dintre cei care l-au format ca jucator pe Banel Nicolita este actualul antrenor al CF Braila, Ionel Iuga. Pe linga faptul ca a lucrat suplimentar cu Jardel, cu un an inainte ca jucatorul sa paraseasca gruparea de la Dunare, Iuga a avut chiar curajul sa-i dea lui Nicolita banderola de capitan.
Acum antrenorul brailean considera ca Steaua a facut pasul in primavara europeana si datorita aportului fostului sau elev. "Este o calificare muncita. Cu obisnuita lui disponibilitate la efort Nicolita a contribuit din plin la aceasta performanta a echipei Steaua. Chiar daca trece printr-o criza de forma in campionat si nu a reusit unul dintre cele mai bune jocuri ale sale cu Dinamo Kiev, pina la urma calificarea conteaza cel mai mult. Sper ca in UEFA Steaua, cu Jardel printre titulari sa reediteze macar traseul din sezonul anterior", a declarat Ionel Iuga.

"Steaua a obtinut o calificare meritata", declara Mihai Ciobanu

Singurul antrenor care, dupa revolutie, a obtinut rezultate notabile in Cupa Romaniei cu echipa fanion a orasului Braila si care l-a avut de asemenea ca elev pe Nicolita, dar si pe alti doi dintre protagonistii partidei din Ghencea - Ghionea si Cernat - considera ca Steaua a fost formatia care merita sa acceada in saisprezecimile Cupei UEFA.
Fostul antrenor al Daciei a remarcat inca o data risipa de energie a lui Banel Nicolita: "Ma bucura enorm aceasta calificare deoarece consider ca este foarte important pentru fotbalul romanesc sa avem deja o echipa calificata in primavara europeana. Pe de alta parte mai am o multumire sufleteasca, aceea ca trei dintre titularii din partida de pe Ghencea, Nicolita, Ghionea si Cernat au fost si elevii mei si ma bucur nespus ca am reusit sa le indrum pasii spre performanta. Meciul nu a fost unul spectaculos, ci unul de calificare. Pe undeva, nici spectatorii nu au fost alaturi de echipa in prima repriza, dar pina la urma Steaua a obtinut o calificare meritata, consider eu. Ca de obicei, Banel a fost plin de entuziasm si a impresionat printr-o mare disponibilitate la efort".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii