Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aranjament pascal inedit la Primaria Braila

Brailenii care au probleme de rezolvat prin Primarie zilele acestea vor avea placuta surpriza de a fi intimpinati la intrarea in institutie de un aranjament cu tema pascala cu totul special. Spre deosebire de sarbatorile trecute, aranjamentul de anul acesta a reusit sa aduca primavara si in aceasta institutie, majoritatea materialelor folosite la realizarea lui fiind naturale si cit se poate de originale. Astfel, la intrarea in Primarie, brailenii sint intimpinati de un petec de iarba verde, naturala si de un pilc de copacei la fel de naturali, printre care pot admira niste oua incondeiate si citiva iepurasi.
Referitor la acest aranjament unic, viceprimarul Daniela Vasioiu ne-a explicat ca ideea ii apartine, dar ca s-a inspirat din ultima vizita efectuata in Germania, la invitatia unei fundatii care se ocupa de adultii cu dizabilitati fizice si psihice: "Cind am fost acum doua saptamini in Germania, acolo majoritatea populatiei se pregatea de Pastele Catolic si peste tot am vazut aranjamente similare, care mai de care mai inedite si frumoase. Mi-a placut la nebunie ideea si, cum am venit la Braila, am rugat-o pe doamna director a "Seroplant" sa realizeze ceva asemanator. Din nefericire, timpul a fost cam scurt si nu am avut timp sa facem tot ce vroiam noi, dar sintem multumiti de ce a iesit si pina acum". Mai mult, viceprimarul Vasioiu a mai adaugat ca aranjamentul nu e complet inca, un pictor urmind sa realizeze o arcada de fundal cu urarea crestineasca "Hristos a Inviat". "Eu vroiam si un iepuras in marime naturala sau un mielut in marime naturala, dar cel care ar fi putut sa ne ajute a fost bolnav. Asa ca ne-am limitat la atit anul acesta, dar pentru anul viitor le promit brailenilor ca vor avea o surpriza foarte mare cind vor intra in Primarie". Daniela Vasioiu ne-a mai explicat ca a simtit nevoia sa faca ceva special pentru braileni deoarece Pastele e o sarbatoare a iertarii si a intelegerii, lucru care nu prea a domnit in Primaria braileana in ultimul timp: "Am considerat ca trebuie sa fac ceva special pentru a marca acest moment al intelegerii, al milei crestine si al iertarii. Stim cu totii ce situatie a fost in ultimul timp in aceasta institutie si zic eu ca in acest mod mai stergem din cele rele".
La rindul sau, primarul ne-a declarat ca si pentru el acest aranjament a fost o surpriza placuta si ca spera ca Primaria sa arate inedit si cu ocazia altor sarbatori crestinesti: "Pe mine m-a chemat doamna Vasioiu jos sa imi arate ceva si am vazut ce frumos amenajase holul de la intrare. Imi place foarte mult si nu cred ca Primaria a aratat vreodata atit de "pascal" si primavaratic. Sper ca, de acum incolo, sa se faca asa ceva si de Craciun si de alte sarbatori, ca da bine si lumea e incintata".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii