Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ar trebui întrebat şi Dragnea dacă îl mai vrea pe Tudose preşedinte la Brăila

Mihai Tudose împlineşte pe 15 septembrie 2018 fix 9 luni de când a fost obligat să demisioneze din funcţia de prim ministru al Guvernului Dragnea (că doar nu credeaţi că Tudose a făcut cărţile la Palatul Victoria). Iar la 9 luni de la alungarea din Palatul Victoria, fostul premier Tudose se pregăteşte să devină ce-a fost: preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Brăila.

Este interesant pasul pe care Tudose afirmă că vrea să îl facă. Şi spunem asta pentru că, în ultimele luni, Tudose a fost un soi de oaie neagră a PSD. Liviu Dragnea l-a făcut şobolan, insinuând că roade la temelia PSD alături de alţi foşti premieri (Ponta, Năstase), iar la un moment dat s-a vorbit despre dezertarea lui Tudose la partidul lui Ponta, acolo unde a plecat şi alt membru PSD Brăila, este vorba despre deputata Emilia Meiroşu.

Dar Tudose a stat cu capul la cutie în PSD, nu s-a războit cu nimeni frontal, aşa cum face Firea, şi a aşteptat să treacă furtuna. Vorba aia, după 27 de ani în PSD, Mihai Tudose a învăţat să fie mai răbdător chiar şi decât soldatul japonez, iar la momentul oportun, Zdraaang!, o lovitură de măciucă în capul adversarului. Acum, Tudose are şansa să revină în prim plan, mai ales că senatorul Ion Rotaru s-a dat la o parte din calea lui, anunţând că nu va candida pentru funcţia de preşedinte. Şi alţi membri cu vechime în PSD Brăila au anunţat că îl susţin pe Mihai Tudose, aşa că totul pare să fie o formalitate pentru fostul premier. Dar cel mai important, Tudose, ca preşedinte de organizaţie, va face parte din nou din CEx al PSD, unde, zice presa centrala, ar fi deja 28 de lideri de judeţe care vor demisia lui Dragnea.

Problema, zic  eu, este că nu l-a întrebat nimeni şi pe Liviu Dragnea dacă e de acord ca Tudose să revină în fruntea PSD Brăila. O să spună unii că de unde şi până unde trebuie consultat Dragnea în această chestiune. Că e treaba filialei locale a PSD Brăila pe cine alege în funcţia de preşedinte. Corect, aşa e. În realitate, însă, ştim cu toţii că Dragnea este genul de individ căruia îi place să controleze totul, şi care este în stare de orice, imaginaţia lui ticăloasă fiind fără margini. Dacă a fost el în stare s-o taie de pe lista invitaţilor la nunta juniorului, chiar pe mama fiului său, pe fosta sa soţie, doar pentru a se simţi în largul lui cu Irinuca, vă daţi seama? Or, dacă Dragnea l-a dat afară pe Tudose, în ianuarie 2018, oare îl va accepta liniştit acum la conducerea filialei Brăila, deşi ştie că îi este ostil şi-i va trage şi-un picior în gură atunci când situaţia din partid se va precipita? Eu, unul, aş opina că Dragnea va face tot ce-i va sta în putinţă ca să-i bage beţe-n roate lui Tudose. Întrebarea este dacă va mai găsi vreun instrument în PSD Brăila şi ce nume va purta. (Lupta De Clasă)
Categorie articol: 

Comentarii