Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

APT a făcut recepţia tarabelor din fibră de sticlă pentru Piaţa Concordia

• zona comercială respectivă este prinsă acum în mai multe proiecte de modernizare, pornind de la reabilitarea acoperişului la modulele comerciale până la refacerea pavimentului şi închiderea perimetrală a pieţei

 

Piaţa Concordia trece în această perioadă printr-un proces de reabilitare şi modernizare menit să asigure un cadrul civilizat de comerţ atât pentru comercianţi, dar mai ales pentru brăilenii care-şi fac acolo cumpărăturile. Zilele trecute, Administraţia Pieţelor a făcut recepţia pentru cele 30 de tarabe din fibră de sticlă cumpărate pentru a le înlocui pe cele vechi, montarea lor pe poziţii urmând a fi făcută, după cum susţine conducerea companiei, după ce se vor fi terminat lucrările de refacere a pavimentului de pe platforma pieţei, estimate la 71.500 lei. “Achiziţia meselor din fibră de sticlă s-a făcut prin procedură simplificată, contractul având o valoare finală de atribuire de 60.000 lei, fără TVA, cu o economie de 2.500 lei faţă de valoarea estimată. Este vorba de 25 de tarabe simple, pentru zarzavat, şi alte 5 tarabe pentru flori. Acestea vor fi aduse în piaţă după ce se vor termina lucrările de refacere a pavimentului în contextul în care lucrările de la copertina din Concordia au fost definitivate şi au costat 65.000 lei, fără TVA. De asemenea, s-au terminat acolo şi lucrările de montare a uşilor de închidere, tip PVC, în valoare de circa 15.000 lei”, ne-a declarat Meluţa Drăguţ, directorul APT Brăila. De asemenea, sursa citată a mai precizat că lucrările de reabilitare a acoperişului modulelor comerciale, un alt proiect investiţional din zona Concordia, se află în faza apropiată atribuirii: “În cadrul acestui contract cu valoare estimată 180.000 lei suntem aproape de atribuire, în sensul că dintre cei 8 participanţi interesaţi de acest contract, 6 au şi depus documentaţia cerută, s-a făcut evaluarea conţinutului acesteia, precum şi a propunerii tehnice şi celei financiare, şi s-au cerut clarificări. Deci, suntem aproape la final”.

Tot în zona respectivă,  APT Brăila mai are în plan lucrări de reabilitare a halei pentru produse lactate şi dotarea cu vitrine frigorifice.

Reamintim că, în toamna anului trecut, consilierii municipali au spus “DA” unui proiect privind o majorare de capital la SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (APT) SA, ce vizează strict reabilitarea şi modernizarea Pieţei Concordia (sectorul ce aparţine Primăriei). Era vorba despre 569.700 lei în plus, deci o creştere la 7.670.700 lei noua valoare a capitalului social subscris vărsat al firmei respective. Cu aportul suplimentar este asigurată sursa de finanţare, printre altele, pentru reparaţii capitale la copertina degradată în ultimii 11 ani, pentru acoperişul din tablă, închiderea perimetrală a pieţei, modernizări la hala de brânză, precum şi reparaţii la platou şi aleile pietonale.
Categorie articol: 

Comentarii