Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproximativ 500 de sindicalişti brăileni au protestat în Piaţa Victoriei

Peste 500 de sindicalişti brăileni au participat ieri la mitingul din Piaţa Victoriei, organizat de Alianţa Bugetarilor, alături de reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din întreaga ţară.

Manifestaţia a fost deschisă de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, în jurul orei 11.00, protestatarii scandând lozinci antiguvernamentale. Potrivit Jandarmeriei, la miting au participat 25.000 de sindicalişti, reprezentanţii principalelor centrale sindicale (BNS, CSDR, CNSLR-Frăţia şi Cartel Alfa). Pe lista revendicărilor, primul loc l-au ocupat salariile, mai exact refacerea grilei din Legea unică. Sindicaliştii au mai cerut un salariu minim pe economie de 740 lei în 2010 şi de 1.300 lei în 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă şi dezvoltarea economiei naţionale, în sensul susţinerii unităţilor economice. Sindicatul Sanitas Brăila a fost reprezentat de 50 de membri la acţiunea de protest din capitală. "Scopul acestor acţiuni a fost atins, vocea noastră s-a făcut auzită. Depinde de rezonanţa pe care o vor avea cuvintele noastre în urechile guvernanţilor. Cu siguranţă vom continua acţiunile de protest cu şi mai mare amploare", ne-a declarat, după miting, Aurelia Chelariu, preşedintele interimar al Sanitas Brăila.

Sindicatul Învăţământ Brăila a fost reprezentat de 90 de persoane. Cu prilejul alocuţiunilor rostite în faţa manifestanţilor şi-a spus părerea despre situaţia actuală a ţării şi preşedintetele executiv Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, din care face parte şi SIB.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii