Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproximativ 3.000 de vizitatori la Muzeul "Grigore Antipa", în ziua redeschiderii

Încă de la ora 10.00, când porţile muzeului s-au deschis pentru public, pentru prima oară de la demararea lucrărilor de modernizare, zeci de bucureşteni s-au aşezat la coadă. Potrivit Realitatea TV, aproximativ 3.000 de persoane au trecut pragul instituţiei în cursul zilei de sâmbătă.
Vizitatorii s-au bucurat cele 2.000 de exponate şi s-au declarat încântaţi de modul în care arată muzeul după modernizare.
De altfel, duminică dimineaţa, alte sute de vizitatori au luat cu asalt Muzeul Antipa, încă de la începerea programului.
Breţul unui bilet întreg este de 20 de lei, fiind oferite reduceri pentru elevi, studenţi şi pensionari, dar şi gratuităţi, potrivit site-ului muzeului. Programul de vizitare de este marţi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Capitală s-a redeschis pentru public sâmbătă, cu o întârziere de aproape un an faţă de termenul anunţat iniţial pentru finalizarea lucrărilor de modernizare.
Iniţial, redeschiderea a fost anunţată pentru toamna anului trecut, însă, potrivit reprezentanţilor Ministerului Culturii, au fost câteva probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare. Ulterior, redeschiderea a fost reprogramată pentru aprile şi a fost iarăşi amânată, din cauza unor "decalaje de plăţi", după cum au precizat tot reprezentanţii Ministerului Culturii. Următorul termen anunţat a fost iunie 2011
Costul lucrărilor de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.
Categorie articol: 

Comentarii