Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproximativ 300 de elevi au luat cu asalt Tribunalul şi Judecătoria Brăila

* vineri, 25 octombrie, a fost marcată Ziua Europeană a Justiţiei, prin organizarea evenimentului “Ziua Porţilor Deschise” la Palatul Justiţiei din Brăila * în jur de 300 de elevi au fost în vizită la Judecătorie şi Tribunal

 

 

Sute de elevi au fost prezenţi la “Ziua Porţilor Deschise” de la Palatul Justiţiei Brăila. Practic, ieri, Tribunalul şi Judecătoria Brăila au fost luate cu asalt de tinerii dornici să vadă sălile de judecată şi să înţeleagă în ce constă actul de justiţiei. Au fost în jur de 300 de elevi şi studenţi, mulţi fiind interesaţi de eveniment, mai ales cei dornici să îşi aleagă meseria în acest domeniu.

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă în data de 25 octombrie a fiecărui an, Tribunalul Brăila şi Judecătoria Brăila au organizat ieri “Ziua Porţilor Deschise”, manifestare ce are drept scop apropierea cetăţenilor, în special a generaţiilor tinere de elevi şi studenţi, de actul de justiţie şi informarea acestora cu privire la modul de funcţionare al instanţelor judecătoreşti.

Grupurile de liceeni au putut depune prin e-mail la adresa tr-braila@just.ro cereri pentru a putea participa, în mod organizat, la activităţile dedicate acestei zile, în principal vizitarea Palatului de Justiţie, a sălilor de judecată, a compartimentelor auxiliare. Potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Brăila, tinerilor participanţi li s-au oferit informaţii cu privire la modul de funcţionare a instanţei judecătoreşti, circuitul dosarelor, atribuţiile profesioniştilor dreptului implicaţi în actul de justiţie şi modul de accedere în magistratură.

Intenţia a fost ca la acest eveniment să participe cât mai mulţi tineri cu vârsta minimă de 14 ani, interesaţi în cunoaşterea şi înţelegerea sistemului judiciar, a activităţii instanţelor, a organizării, atribuţiilor şi competenţelor acestora.

Participanţii au avut posibilitatea, în intervalul orar 12.00-13.30, să intre în dialog cu judecătorii sau personalul auxiliar din cadrul Tribunalului şi Judecătoriei şi să viziteze unele compartimente pentru a avea reprezentarea cât mai completă a activităţii instituţiei. Accesul la eveniment s-a realizat doar după prezentarea documentului de identitate.
Categorie articol: 

Comentarii