Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproximativ 2.000 de brăileni au semnat iniţiativa cetăţenească «Fără penali în funcţii publice!», în 10 zile

• cei care au reuşit să strângă semnăturile într-un timp record sunt reprezentanţii Platformei România 100 - Brăila Noastră • aceştia au ieşit, în fiecare zi, în locurile aglomerate pentru a sta de vorbă cu brăilenii şi pentru a le explica de ce este necesară semnarea iniţiativei • per total, la Brăila s-au strâns circa 4.000 de semnături de la începutul campaniei şi până în prezent

 

Brăila pare că se trezeşte din somnul profund şi începe să se revolte împotriva corupţiei şi a condamnaţilor penali cocoţaţi pe înalte funcţii publice. O dovadă în acest sens stă faptul că în doar 10 zile, aproximativ 2.000 de brăileni au semnat iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice!”. Cei care s-au implicat foarte mult în strângerea semnăturilor la nivelul judeţului nostru sunt reprezentanţii Platformei România 100 - Brăila Noastră, care au fost prezenţi în fiecare zi în diverse locuri din municipiu, în încercarea de a explica cetăţenilor de ce este necesară semnarea iniţiativei cetăţeneşti. Se pare că brăilenii abordaţi au înţeles problema şi au acceptat să înceapă lupta împotriva persoanelor cu probleme penale care ocupă sau râvnesc la posturi la cârma ţării. Dacă de la începutul campaniei de strângere de semnături, adică de prin primăvara acestui an şi până pe la jumătatea lunii iulie, doar circa 2.000 de brăileni s-au alăturat acestui demers, iată că de vreo 10 zile spiritul civic începe să cuprindă din ce în ce mai mulţi oameni. De acum, Brăila va figura pe harta României cu circa 4.000 de semnături strânse din partea cetăţenilor.

Cele aproape 2.000 de semnături strânse în ultimele două săptămâni vor ajunge astăzi, la Bucureşti. “De 10 zile am început să strângem semnături, în fiecare zi. Am mers în fiecare seară, la intrarea în Parcul Monument, am fost şi în Grădina Mare. Avem vreo 300 de semnături adunate de la alte persoane din oraş care au cerut liste. În urma unui anunţ pe o reţea de socializare, ne-au chemat, le-am dus listele, iar acum am fost să le colectăm. În momentul în care unui om îi explici despre ce este vorba, îl faci să înţeleagă, atunci el semnează. Sunt şi cei care spun că «V-am adus în oraş de la coada vacii şi acum voi vreţi să ne daţi afară din ţară». În rest, oamenii înţeleg despre ce este vorba, dar este cam tardiv. Totuşi, încercăm să facem asta pentru a arăta că şi Brăila e undeva pe harta României. Am strâns 2.000 de semnături, care se adaugă celorlalte aproape 2.000 depuse din luna martie şi până acum, strânse de alte persoane. Listele mai pot fi semnate încă 15 zile de acum înainte. Noi vom continua să fim în fiecare seară la intrarea în Parcul Monument, dar vom trimite şi liste celor care ne solicită. Apoi le colectăm, fără să coste nimic, totul e pe bază de voluntariat”, ne-au declarat reprezentanţii Platformei România 100 - Brăila Noastră.

Pornind de la povestea celor doi români plecaţi în Canada, dar care s-au întors în ţară pentru a semna iniţiativa cetăţenească şi pentru a participa la protestul Diasporei pe data de 10 august, reprezentanţii Brăila Noastră ne-au spus că şi ei au întâlnit peste 100 de brăileni stabiliţi peste hotare, întorşi în ţară cu acelaşi scop în această perioadă.

Iniţiativa cetăţenească are nevoie de 500.000 de semnături pentru a fi băgată în seamă. Potrivit site-ului farapenaliinfunctiipublice.ro, până acum s-au strâns 558.531 semnături, însă nu sunt suficiente, din cauza unui pasaj din lege care impune ca cel puţin 21 de judeţe să strângă 20.000 de semnături. Judeţele care au reuşit să depăşească acest prag sunt Bucureşti, Constanţa, Braşov, Sibiu, Cluj, Bihor, Arad, Timiş şi Iaşi. Pe lista judeţelor care au promis că vor ajunge la acest prag au mai rămas acum: Alba (11.443 semnături până ieri), Bacău (11.395 semnături până ieri), Ilfov (17.543), Hunedoara (16.268), Maramureş (16.343), Prahova (17.033), Tulcea (11.377), Argeş (17.538), Dolj (17.585), Galaţi (19.050), Neamţ (11.253), Mureş (15.435), Suceava (9.224) şi Vaslui (15.155).

Reamintim că şi la sediul cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” se strâng în continuare semnături pentru iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice!”, la parter, la ghişeul pentru Mica Publicitate.

 
Categorie articol: 

Comentarii