Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape o mie de soldaţi deszăpezesc, şi astăzi, Brăila

Aproape 1.000 de militari din Brigada 10 Geniu, Brigada 282 Infanterie Mecanizată, Batalionul 528 Cercetare şi Baza Sprijin Logistic sunt în acest moment răspândiţi în tot judeţul Brăila şi dau o mână de ajutor autorităţilor care par să nu mai facă faţă cantităţii enorme de zăpadă căzută în ultimele zile. Aceştia acţionează cu 18 mijloace tehnice pentru a ajunge în cât mai multe sate şi comune din teritoriu. Localităţile Făurei, Ulmu, Cireşu, Mihail Kogălniceanu, Gemenele, Filipeşti, Iesna, Movila Miresii, Scorţaru Nou, Râmnicelu, Jirlău şi Vişani sunt astăzi pe lista armatei, potrivit ultimului comuncat de presă MApN. 

Soldaţii muncesc de zor la deblocarea căilor de acces şi la deszăpezirea gospodăriilor celor care nu se pot descurca singuri din diverse motive, iar vremea pare să ţină cu ei.
Nici la capitolul "transport", militarii nu au spus "pas". Aceştia distrubuie atât alimente în localităţile grav afectate de ninsoarea abundentă şi la azilele de bătrâni din municipiu, cât şi zeci de tone de motorină pentru utilajele de deszăpezire.
La această oră, militarii sunt implicaţi în 32 de misiuni în judeţele Brăila, care este şi cel mai afectat, Buzău, Vrancea, Constanţa, Ialomiţa, Tulcea şi Vâlcea. Datele oficiale din comunicat arată că până astăzi, MApN a finalizat 118 misiuni la care au participat 2.150 de militari cu 221 mijloace tehnice, iar în zonele afectate încă se află aproape 6.000 de militari cu 1.000 de mijloace tehnice.

 
Categorie articol: 

Comentarii