Mergi la conţinutul principal

Aproape jumatate de miliard oferit elevilor merituosi ai Brailei

In cadrul Zilelor Brailei, in sala mare a Teatrului "Maria Filotti" au avut loc doua lansari de carte, un concert religios si premierea elevilor si studentilor merituosi ai judetului. Manifestarea a fost moderata de viceprimarul Lucian Tilea.
Monografia "Bisericii Sfinta Parascheva din Braila", realizata de Stanca Bounegru, a fost prezentata de referentul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National, Simona Antohi Mocanu, institutie care a sprijinit aparitia acestei carti. A fost lansat si volumul "Stradele Brailei", realizat de profesorul Ioan Munteanu si tiparit prin grija Bibliotecii Judetene "Panait Istrati". Volumul a fost prezentat de directorul Muzeului Brailei, dr. Ionel Candea. "Un capitol se intituleaza botezul strazilor, unde sint trecute toate denumirile de strazi, denumiri avute de putina vreme, daca ne referim la orasele din Transilvania. Sighisoara este primul oras din Romania cu Atlas istoric publicat, unde apar strazi botezate de la jumatatea sec. al VII-lea. Primul plan al orasului Braila, 1788 - 1789 a fost facut dupa ureche de spioni, si nu exista nici o strada, nici un nume, doar portile aveau denumiri precise. Un singur vad avea denumire, vadul Budurului. Se trec in revista apoi unele denumiri de strazi care au ajuns astazi barbarizate, in ceea ce priveste campania de schimbare de denumire de strazi. Si consider ca trebuie stabilite principii dupa care se vor face astfel de lucruri in viitor", a spus dr. Ionel Candea. S-a mai amintit faptul ca planul Brailei nu imita planul Odessei, si ca Bulevardul Independentei ar fi trebuit sa se numeasca Bulevardul Carol. Amanunte despre aceasta carte vor fi puse la dispozitia celor interesati cu ocazia unei noi lansari, realizata astazi la Biblioteca Judeteana, de la ora 17.30.
Sarbatori fericite si luminoase a urat brailenilor si PS Casian Craciun, Episcop al Dunarii de Jos. A urmat un scurt concert sustinut de corul Seminarului Teologic "Sf. Andrei" din Galati, dirijat de Eugen Dan Dragoi. Au fost interpretate cintece religioase, colinde si o suita romaneasca in care solisti au fost preotul profesor Paul Dumitras si parintele arhidiacon Florin Bobei.
In final au fost premiati elevii remarcati la concursurile internationale, 16 elevi - cu cite 2,5 milioane premiul I, 2 milioane lei premiul II si 1,5 milioane premiul III, elevii premiati la concursurile nationale - 253, premiul I 2 milioane lei, premiul II 1,5 milioane lei, premiul III 1 milion lei. Au fost premiati si 22 de studenti merituosi, cu cite 2 milioane de lei. In total, Primaria a cheltuit aproape 450 de milioane de lei pentru premieri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro