Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 7.000 de lei premii la concursul in memoriam Mircea Ganga

La Colegiul "Murgoci" a avut loc cea de-a VII-a ediţie a Concursului "Petru Moroşan - Trident", in memoriam Mircea Ganga, la care au participat aproape 500 de elevi din mai multe judeţe din ţară din clasele a V-a - a XII-a. Cea mai mare surpriză au avut-o organizatorii la clasa a VII-a, unde şase copii au obţinut punctajul maxim. Un punctaj maxim a obţinut şi un elev de clasa a VI-a, astfel că Marele Premiu s-a împărţit între cei şapte elevi.

La gimnaziu premiul I a fost obţinut de elevii: Alexandru Suru - clasa a V-a, Ştefan Enicheicu - VI-a, Maria Ene, Tudor Profir - din Galaţi, Daniel Aleca - Constanţa, Cătălin Ilie şi Raluca Radu - Ploieşti, Andreea Popa - "Bălcescu", toţi clasa a VII-a, iar la clasa a VIII-a primul a fost Denis Turcu de la "Bălcescu". Între premianţi au mai fost şi alţi brăileni: Laura Stupariu, clasa a V-a, locul III, Şcoala "Ion Creangă", Martina Orlea, a VI-a, locul II, Şcoala "F. Neagu", Silvana Chiţu - a VI-a, "Bălcescu" şi Claudiu Sarcoseli, a VI-a, Şcoala "F. Neagu", ambii locul III. La clasa a VIII-a pe locul III a fost Andreea Capbun de la "Bălcescu".

La proba de matematică M1, corespunzătoare profilului matematică-informatică, primele locuri au fost ocupate de: Raul Nedelcu - Slatina, Dan Dănăilă - Galaţi, Dragoş Cojocaru - Ploieşti şi Andrei Cocalea - Constanţa. Brăilenii au reuşit şi ei să urce pe podium: Petruţa Cherşunaru, locul III la clasa a IX-a, Cristian Ţăranu, locul III la clasa a X-a, ambii de la "Bălcescu" şi Teodora Boicescu, premiul II la clasa a XII-a, de la "Murgoci".

La matematică tip M2 pe primele locuri s-au situat: Eliza Grigoriţă - Galaţi, clasa a IX-a, Emanuela Mandache - Suceava, a X-a, Andrei Mirică, a XI-a şi Luciana Stoica, a XII-a, amândoi din Focşani. S-au mai remarcat însă şi aici câţiva elevi brăileni: Florentina Ţârdea, clasa a X-a, "Cerna", Aura Cojocaru, a XI-a, Colegiul Economic "Ion Ghica" şi Andreea Oprea, cl. a XII-a, Colegiul Sanitar "Ana Aslan".

Organizatorii au mai oferit câteva premii speciale. Premiul pentru cea mai bună lucrare de geometrie a fost oferit lui Dragoş Lozneanu din clasa a IX-a de la "Murgoci", iar premiul "Nicu Hârjoghe" l-a obţinut cea mai bine clasată din "Murgoci, Teodora Boicescu. Premiul pentru cea mai bună lucrare la algebră a fost oferit de un părinte elevilor din clasa a VI-a de la "Murgoci", Diana Bădilă şi Mircea Măniţă.

Premiul I a valorat 200 de lei, premiul II - 150 de lei şi premiul III - 100 de lei. S-au acordat şi menţiuni, care au constat în cărţi şi culegeri de matematică. Directorul Colegiului "Murgoci", gazda competiţiei, prof. Viorica Moşescu, a precizat că alături de ei au fost Primăria oraşului şi Prefectura judeţului, numeroşi sponsori, care au făcut posibilă acordarea de premii în valoare de peste 7.000 de lei.

De organizarea concursului s-a ocupat Inspectoratul Şcolar, cu sprijinul substanţial al Primăriei şi al şcolilor: "Murgoci", "Bălcescu", "Ion Ghica", "Edmond Nicolau".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii